- Bewaar

- Bewaar
Hartige pastaschotel met spinazie en worst
Onze drankensuggesties
Wijn Le Petit Balthazar - Merlot - I.G.P. Pays d'Oc Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de steeltjes van de spinazie en snij de blaadjes in reepjes.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Snij de worsten in schijfjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes worst tot ze mooi bruin en gaar zijn. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
-
Meng de spinazie en de pastasaus onder de pasta.
-
Doe de helft van de pastamengeling in een ovenschaal. Verdeel er de helft van de schijfjes worst en de helft van de mozzarellaschijfjes over. Bedek opnieuw met een laag pasta en de rest van de worst en mozzarella. Bestrooi met de parmezaan.
-
Zet 20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en een mooi bruin korstje heeft.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje en geef er eventueel een stukje stokbrood bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Le Petit Balthazar - Merlot - I.G.P. Pays d'Oc Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Verwijder de steeltjes van de spinazie en snij de blaadjes in reepjes.
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Snij de worsten in schijfjes van 1 cm dik.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes worst tot ze mooi bruin en gaar zijn. Haal uit de pan.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan, voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout.
-
Meng de spinazie en de pastasaus onder de pasta.
-
Doe de helft van de pastamengeling in een ovenschaal. Verdeel er de helft van de schijfjes worst en de helft van de mozzarellaschijfjes over. Bedek opnieuw met een laag pasta en de rest van de worst en mozzarella. Bestrooi met de parmezaan.
-
Zet 20 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en een mooi bruin korstje heeft.
-
Afwerking:
-
Serveer met een groen slaatje en geef er eventueel een stukje stokbrood bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Le Petit Balthazar - Merlot - I.G.P. Pays d'Oc Salento I.G.T. - Negroamaro Rosato Piana del Sole - Puglia - Italië