- Bewaar

- Bewaar
Hazenrug met gevulde amandelappeltjes
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar gekonfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Heerlijke rode wijn uit Zuid-Afrika, met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eiken vaten).
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Bak ze goudbruin in de olijfolie. Schik in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en zout.
-
Snij de appelen middendoor, verwijder het klokhuis en besprenkel met wat citroensap. Snij aan de bolle kant van de appel een schijfje af zodat de helften mooi rechtop blijven staan. Schik de helften in een ovenschaal.
-
Meng het amandelpoeder met 1 koffiel. kaneel, de rozijntjes, de amandelessence, de rietsuikersiroop en de room. Verdeel deze amandelpasta over de 4 appelhelften.
-
Snipper de verse peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Plaats de ovenschotel met de appelen 20 min. in de oven op 200 °C.
-
Zet het vlees 10 min. mee in de oven. Draai de hazenruggen na 5 min. om en bedruip met het braadvocht.
-
Meng intussen de kriekenconfituur met de noordkrieken en 2/3 van het sap van de noordkrieken. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, kruid met peper en zout en een blaadje laurier. Laat 5 min. zachtjes sudderen, verwijder het laurierblaadje en bestrooi met 1 koffiel. kaneel. Roer goed en laat nog 5 min. verder sudderen. Bind eventueel met wat sausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in dikke schuine sneden. Lepel het kriekensausje rond de amandelappel en serveer met rösti. Bestrooi met peterselie.
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar gekonfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Heerlijke rode wijn uit Zuid-Afrika, met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eiken vaten).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Bak ze goudbruin in de olijfolie. Schik in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en zout.
-
Snij de appelen middendoor, verwijder het klokhuis en besprenkel met wat citroensap. Snij aan de bolle kant van de appel een schijfje af zodat de helften mooi rechtop blijven staan. Schik de helften in een ovenschaal.
-
Meng het amandelpoeder met 1 koffiel. kaneel, de rozijntjes, de amandelessence, de rietsuikersiroop en de room. Verdeel deze amandelpasta over de 4 appelhelften.
-
Snipper de verse peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Plaats de ovenschotel met de appelen 20 min. in de oven op 200 °C.
-
Zet het vlees 10 min. mee in de oven. Draai de hazenruggen na 5 min. om en bedruip met het braadvocht.
-
Meng intussen de kriekenconfituur met de noordkrieken en 2/3 van het sap van de noordkrieken. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, kruid met peper en zout en een blaadje laurier. Laat 5 min. zachtjes sudderen, verwijder het laurierblaadje en bestrooi met 1 koffiel. kaneel. Roer goed en laat nog 5 min. verder sudderen. Bind eventueel met wat sausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in dikke schuine sneden. Lepel het kriekensausje rond de amandelappel en serveer met rösti. Bestrooi met peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar gekonfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Heerlijke rode wijn uit Zuid-Afrika, met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eiken vaten).