Hazenrug met gevulde amandelappeltjes
Hazenrug met gevulde amandelappeltjes

Hazenrug met gevulde amandelappeltjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 943 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 90.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Bak ze goudbruin in de olijfolie. Schik in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en zout.

  3. Snij de appelen middendoor, verwijder het klokhuis en besprenkel met wat citroensap. Snij aan de bolle kant van de appel een schijfje af zodat de helften mooi rechtop blijven staan. Schik de helften in een ovenschaal.

  4. Meng het amandelpoeder met 1 koffiel. kaneel, de rozijntjes, de amandelessence, de rietsuikersiroop en de room. Verdeel deze amandelpasta over de 4 appelhelften.

  5. Snipper de verse peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Plaats de ovenschotel met de appelen 20 min. in de oven op 200 °C.

  8. Zet het vlees 10 min. mee in de oven. Draai de hazenruggen na 5 min. om en bedruip met het braadvocht.

  9. Meng intussen de kriekenconfituur met de noordkrieken en 2/3 van het sap van de noordkrieken. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, kruid met peper en zout en een blaadje laurier. Laat 5 min. zachtjes sudderen, verwijder het laurierblaadje en bestrooi met 1 koffiel. kaneel. Roer goed en laat nog 5 min. verder sudderen. Bind eventueel met wat sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke schuine sneden. Lepel het kriekensausje rond de amandelappel en serveer met rösti. Bestrooi met peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien. Bak ze goudbruin in de olijfolie. Schik in een ovenschotel en kruid met tijm, peper en zout.

  3. Snij de appelen middendoor, verwijder het klokhuis en besprenkel met wat citroensap. Snij aan de bolle kant van de appel een schijfje af zodat de helften mooi rechtop blijven staan. Schik de helften in een ovenschaal.

  4. Meng het amandelpoeder met 1 koffiel. kaneel, de rozijntjes, de amandelessence, de rietsuikersiroop en de room. Verdeel deze amandelpasta over de 4 appelhelften.

  5. Snipper de verse peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Plaats de ovenschotel met de appelen 20 min. in de oven op 200 °C.

  8. Zet het vlees 10 min. mee in de oven. Draai de hazenruggen na 5 min. om en bedruip met het braadvocht.

  9. Meng intussen de kriekenconfituur met de noordkrieken en 2/3 van het sap van de noordkrieken. Voeg het sap van 1/2 citroen toe, kruid met peper en zout en een blaadje laurier. Laat 5 min. zachtjes sudderen, verwijder het laurierblaadje en bestrooi met 1 koffiel. kaneel. Roer goed en laat nog 5 min. verder sudderen. Bind eventueel met wat sausbinder.

  10. Afwerking:
  11. Snij het vlees in dikke schuine sneden. Lepel het kriekensausje rond de amandelappel en serveer met rösti. Bestrooi met peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 943 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 71.1 g
Eiwit 90.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Montpeyroux Réserve A.C. Coteaux du Languedoc De wijn is donkerrood en geurt heerlijk naar gekonfijt fruit, bloemen en garriguekruiden. De pittige smaak volgt de neus perfect: een explosieve fruitigheid, een mooie kruidigheid en fijne houttoetsen. Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika Heerlijke rode wijn uit Zuid-Afrika, met een pittig boeket van rood fruit, kruiden en een mooie houttoets (de wijn rijpte in eiken vaten).

Bekijk het recept digitaal