Hazenrug met mango-veenbessensaus
Hazenrug met mango-veenbessensaus

Hazenrug met mango-veenbessensaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 32.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen gedeeltelijk ontdooien..Spoel ze af en dep ze droog.

  3. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Schik het vlees in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven op 250 °C.

  6. 2. Verminder de temperatuur tot 200 °C, draai de hazenruggen om en bedruip ze met braadvocht. Laat nog 15 à 20 min. verder braden.

  7. Breng intussen de kalfsfond aan de kook, met de diepgevroren veenbessen, de sjalot, 100 g suiker en 1 snuifje kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Laat 5 min. al roerend doorkoken.

  8. Duw de saus door een fijne zeef, doe ze weer in de pan en roer er 1 koffiel. mosterd door. Bind indien nodig met een weinig instantsausbinder.

  9. Bak de diepgevroren prinsessenboonrolletjes met spek goudbruin in 2 eetl. boter.

  10. Verwarm de mangoblokjes in een zeef boven kokend water. (1)

  11. Afwerking:
  12. Haal het vlees los van de ruggengraat met 2 lepels. Hou met 1 lepel het vlees naar beneden, terwijl u het met de andere lepel losmaakt. Snij het vlees in dikke, schuine sneden.

  13. Giet er wat saus over en versier met mangoblokjes. Dien op met de prinsessenboonrolletjes en hertoginnenaardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de hazenruggen gedeeltelijk ontdooien..Spoel ze af en dep ze droog.

  3. Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Schik het vlees in een ovenschotel en verdeel er 2 eetl. boter over. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in de voorverwarmde oven op 250 °C.

  6. 2. Verminder de temperatuur tot 200 °C, draai de hazenruggen om en bedruip ze met braadvocht. Laat nog 15 à 20 min. verder braden.

  7. Breng intussen de kalfsfond aan de kook, met de diepgevroren veenbessen, de sjalot, 100 g suiker en 1 snuifje kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Laat 5 min. al roerend doorkoken.

  8. Duw de saus door een fijne zeef, doe ze weer in de pan en roer er 1 koffiel. mosterd door. Bind indien nodig met een weinig instantsausbinder.

  9. Bak de diepgevroren prinsessenboonrolletjes met spek goudbruin in 2 eetl. boter.

  10. Verwarm de mangoblokjes in een zeef boven kokend water. (1)

  11. Afwerking:
  12. Haal het vlees los van de ruggengraat met 2 lepels. Hou met 1 lepel het vlees naar beneden, terwijl u het met de andere lepel losmaakt. Snij het vlees in dikke, schuine sneden.

  13. Giet er wat saus over en versier met mangoblokjes. Dien op met de prinsessenboonrolletjes en hertoginnenaardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 22.3 g
Koolhydraat 36.9 g
Eiwit 32.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Richard Hamilton Shiraz 'Blown Away' Deze jonge, intens gekleurde rode wijn geurt heerlijk naar rijp pitfruit (pruim) en wat kruiden (witte peper en kaneel). De rijke en volle smaak biedt veel vlezig en sappig zwart fruit, gecounterd door goede zuren. Een kruidige toets kleurt de afdronk. Op keldertemperatuur serveren.

Bekijk het recept digitaal