Hazenrug met risotto van champignons en saffraan
Hazenrug met risotto van champignons en saffraan

Hazenrug met risotto van champignons en saffraan

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 37.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de kastanjechampignons in stukjes.

  6. Doe de saffraandraadjes in de bouillon.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof 2 à 3 min.

  9. Roer er de rijst onder tot hij glazig is. Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes gaar worden tot het vocht helemaal opgenomen is.

  10. Overgiet met de groentebouillon en roer voorzichtig met een houten lepel. Laat ± 20 min. gaar worden op een zacht vuur.

  11. Verhit ondertussen de truffelolie in een braadpan en bak de hazenrugfilets langs alle kanten goudbruin (3 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout. Het vlees moet nog rozig zijn.

  12. Neem de risotto van het vuur en meng er voorzichtig de boter en de geraspte parmezaan onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en serveer met de risotto. Geef er gebakken oesterzwammen bij, bestrooid met fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de hazenrugfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de kastanjechampignons in stukjes.

  6. Doe de saffraandraadjes in de bouillon.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de sjalotten glazig. Voeg de kastanjechampignons toe en stoof 2 à 3 min.

  9. Roer er de rijst onder tot hij glazig is. Overgiet met de witte wijn en laat zachtjes gaar worden tot het vocht helemaal opgenomen is.

  10. Overgiet met de groentebouillon en roer voorzichtig met een houten lepel. Laat ± 20 min. gaar worden op een zacht vuur.

  11. Verhit ondertussen de truffelolie in een braadpan en bak de hazenrugfilets langs alle kanten goudbruin (3 min. aan elke kant). Kruid met peper en zout. Het vlees moet nog rozig zijn.

  12. Neem de risotto van het vuur en meng er voorzichtig de boter en de geraspte parmezaan onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de hazenrugfilets in schuine sneetjes en serveer met de risotto. Geef er gebakken oesterzwammen bij, bestrooid met fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 520 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 49.1 g
Eiwit 37.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Campo Al Mare D.O.C. Bolgheri Toscane - Italië Heerlijke wijn met aroma's van tapenade van zwarte olijven, cederhout, exotische kruiden en braambessen. De mond is intens, krachtig en tegelijk soepel en zacht. Klassewijn: verkrijgbaar na reservatie. Wijn Château Tour de Pressac A.C. Saint-Emilion Grand Cru Deze uitstekende saint-émilion heeft een intense kleur en een mooi boeket met rijpe fruit--geuren. De smaak is soepel, vol en krachtig.

Bekijk het recept digitaal