Heilbotrolletjes met venkelsalade
Heilbotrolletjes met venkelsalade

Heilbotrolletjes met venkelsalade

30 min.
Aperitiefhapje
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 8.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste harde bladeren van de venkel. Snij in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Leg op een snijplank en snij in heel dunne plakjes met een scherp mes.

  3. Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan. Voeg de diepgevroren bladspinazie en de pijnboompitten toe. Laat op een hoog vuur bakken tot de spinazie volledig ontdooid is en het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en voeg 1 eetl. sojasaus toe. Laat volledig afkoelen.

  6. Maak ondertussen de venkelsalade: meng de plakjes venkel met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de balsamicoazijn. Kruid met peper, zout en de fijngesnipperde koriander. Zet in de koelkast.

  7. Verdeel de spinazie over de sneetjes heilbot. Rol op en snij de zijkantjes af. Snij in hapklare stukjes, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Roer de venkelsalade nog eens om en verdeel over de bordjes. Schik er de gevulde heilbotrolletjes op. Werk af met een takje koriander.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de buitenste harde bladeren van de venkel. Snij in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Leg op een snijplank en snij in heel dunne plakjes met een scherp mes.

  3. Snipper de koriander fijn. Hou enkele takjes apart voor het garnituur.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1/2 eetl. boter in een pan. Voeg de diepgevroren bladspinazie en de pijnboompitten toe. Laat op een hoog vuur bakken tot de spinazie volledig ontdooid is en het vocht volledig verdampt is. Kruid met peper en voeg 1 eetl. sojasaus toe. Laat volledig afkoelen.

  6. Maak ondertussen de venkelsalade: meng de plakjes venkel met 2 eetl. olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de balsamicoazijn. Kruid met peper, zout en de fijngesnipperde koriander. Zet in de koelkast.

  7. Verdeel de spinazie over de sneetjes heilbot. Rol op en snij de zijkantjes af. Snij in hapklare stukjes, dek af en zet minstens 1 u in de koelkast.

  8. Afwerking:
  9. Roer de venkelsalade nog eens om en verdeel over de bordjes. Schik er de gevulde heilbotrolletjes op. Werk af met een takje koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 151 kcal
Vet 12.3 g
Koolhydraat 1.4 g
Eiwit 8.8 g

Bekijk het recept digitaal