Herfstgroentetaart met ricottapesto en gerookte varkensreepjes

Herfstgroentetaart met ricottapesto en gerookte varkensreepjes

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 21.9 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 27.2 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bestrijk de vellen filodeeg met 4 eetl. vloeibare vetstof en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg de vellen op elkaar op een bakplaat met bakpapier.

  4. Snij het voetje van de spruitjes en snij ze in de lengte in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 1 eetl. vetstof in een kookpot en roerbak de gerookte varkensreepjes en de spruitjes 10 min. goudbruin.

  8. Roer er de boschampignons onder en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de pesto onder de ricotta en smeer over het filodeeg tot op 1 à 2 cm van de rand. Verdeel er de spruitjes, de gerookte varkensreepjes en de champignons over.

  10. Snij de camembert in sneetjes en verdeel over de plaattaart Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liefhebber van geiten- of schapenkaas? Vervang de ricotta dan gerust door één van die kazen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Bestrijk de vellen filodeeg met 4 eetl. vloeibare vetstof en bestrooi met de sesamzaadjes. Leg de vellen op elkaar op een bakplaat met bakpapier.

  4. Snij het voetje van de spruitjes en snij ze in de lengte in 4.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Verhit 1 eetl. vetstof in een kookpot en roerbak de gerookte varkensreepjes en de spruitjes 10 min. goudbruin.

  8. Roer er de boschampignons onder en laat 2 à 3 min. bakken. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de pesto onder de ricotta en smeer over het filodeeg tot op 1 à 2 cm van de rand. Verdeel er de spruitjes, de gerookte varkensreepjes en de champignons over.

  10. Snij de camembert in sneetjes en verdeel over de plaattaart Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Tip

Liefhebber van geiten- of schapenkaas? Vervang de ricotta dan gerust door één van die kazen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 646 kcal
Vet 41.8 g
Verzadigd vet 21.9 g
Koolhydraat 37.8 g
Suiker 3.7 g
Vezel 5.3 g
Eiwit 27.2 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Laroche

Bekijk het recept digitaal