- Bewaar

- Bewaar
Hespengebraad à l'orange met torentje van koolrabi en peer
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de koolrabi's en snij in 8 schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de ongeschilde peren ook in 8 schijfjes. Zo hebt u in totaal 16 schijfjes.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje en haal de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik het gebraad in een ovenschaal.
-
Meng de mosterd met de sinaasappelmarmelade en bestrijk er het gebraad mee. Giet er de gevogeltefond en het sinaasappelsap bij. Voeg ook de kruidnagels en het blaadje laurier toe. Zet ± 50 min. in de oven.
-
Maak intussen in een andere ovenschaal 4 torentjes met de schijfjes koolrabi, peer en de sneetjes pancetta. Leg de ingrediënten afwisselend op elkaar. Breng elk torentje op smaak met 1 koffiel. honing, peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven bij het vlees.
-
Haal de torentjes en het gebraad uit de oven. Neem het vlees uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Verwijder het blaadje laurier en de kruidnagels uit het braadvocht en meng er de partjes sinaasappel onder. Kruid met peper en zout en bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de saus en de koolrabi-peertorentjes. Geef er kroketjes bij.
Dit recept is ook lekker met everzwijnengebraad.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de koolrabi's en snij in 8 schijfjes van 1/2 cm dik. Snij de ongeschilde peren ook in 8 schijfjes. Zo hebt u in totaal 16 schijfjes.
-
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees met een scherp mesje en haal de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout, en schik het gebraad in een ovenschaal.
-
Meng de mosterd met de sinaasappelmarmelade en bestrijk er het gebraad mee. Giet er de gevogeltefond en het sinaasappelsap bij. Voeg ook de kruidnagels en het blaadje laurier toe. Zet ± 50 min. in de oven.
-
Maak intussen in een andere ovenschaal 4 torentjes met de schijfjes koolrabi, peer en de sneetjes pancetta. Leg de ingrediënten afwisselend op elkaar. Breng elk torentje op smaak met 1 koffiel. honing, peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven bij het vlees.
-
Haal de torentjes en het gebraad uit de oven. Neem het vlees uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie. Verwijder het blaadje laurier en de kruidnagels uit het braadvocht en meng er de partjes sinaasappel onder. Kruid met peper en zout en bind de saus met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees in schuine sneetjes en serveer met de saus en de koolrabi-peertorentjes. Geef er kroketjes bij.
Dit recept is ook lekker met everzwijnengebraad.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Chusclan - Bastion du Colombier A.O.P. Côtes du Rhône Villages