- Bewaar

- Bewaar
Hespengebraad in bladerdeegkorst met pastinaakfrietjes
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat rouge A.O.P. Graves
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaken en snij in frietjes.
-
Snij het knoflook, de sjalot en de champignons fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten kort goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 2 min. Bak de champignons enkele minuten en kruid met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een steelpannetje. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (zonder het bakpapier).
-
Leg het hespengebraad op het bladerdeeg en voeg de champignons toe. Vouw de randen van het deeg over het vlees. Druk goed aan en plak ze dicht met wat gesmolten boter. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van de gesmolten boter. Maak aan de bovenkant in het midden een kleine inkeping, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de pastinaakfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper, zout en de tijm. Zet 30 min. in de oven bij het gebraad.
-
Snij de radijzen in 4 en meng met de jonge slascheuten.
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat rouge A.O.P. Graves
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de pastinaken en snij in frietjes.
-
Snij het knoflook, de sjalot en de champignons fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten kort goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het knoflook en de sjalot 2 min. Bak de champignons enkele minuten en kruid met peper en zout. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een steelpannetje. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat (zonder het bakpapier).
-
Leg het hespengebraad op het bladerdeeg en voeg de champignons toe. Vouw de randen van het deeg over het vlees. Druk goed aan en plak ze dicht met wat gesmolten boter. Bestrijk het bladerdeeg met de rest van de gesmolten boter. Maak aan de bovenkant in het midden een kleine inkeping, zodat de stoom kan ontsnappen tijdens het bakken. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Schik intussen de pastinaakfrietjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper, zout en de tijm. Zet 30 min. in de oven bij het gebraad.
-
Snij de radijzen in 4 en meng met de jonge slascheuten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Chouffe Blond Sterk blond bier Wijn Le Peyrat rouge A.O.P. Graves