- Bewaar

- Bewaar
Hindemedaillon met bloemkoolgratin en champignonwafeltjes
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Snij de champignons in kleine blokjes.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Kook ondertussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Klop er beetje bij beetje de melk onder tot u een gebonden saus krijgt.
-
Smelt er de gorgonzola in, roer er de mosterd onder en kruid met een beetje nootmuskaat.
-
Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet er de saus over. Bestrooi met de panko. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op een hevig vuur.
-
Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Laat goed uitlekken in een vergiet en verdeel de champignons over één helft van het bladerdeeg. Plooi het bladerdeeg dicht en snij in 8 gelijke punten.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hindemedaillons aan elke kant goudbruin.
-
Voeg de roze bessen toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur nog ± 10 min. verder garen (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Bak de bladerdeegpunten 2 min. in een heet wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Snij de hindemedaillons in 3 à 4 sneden en verdeel over de borden samen met de bloemkoolgratin en champignonwafeltjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
-
Snij de champignons in kleine blokjes.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Kook ondertussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Klop er beetje bij beetje de melk onder tot u een gebonden saus krijgt.
-
Smelt er de gorgonzola in, roer er de mosterd onder en kruid met een beetje nootmuskaat.
-
Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet er de saus over. Bestrooi met de panko. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op een hevig vuur.
-
Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en kruid met peper en zout.
-
Laat goed uitlekken in een vergiet en verdeel de champignons over één helft van het bladerdeeg. Plooi het bladerdeeg dicht en snij in 8 gelijke punten.
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hindemedaillons aan elke kant goudbruin.
-
Voeg de roze bessen toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur nog ± 10 min. verder garen (het vlees moet nog rosé zijn).
-
Bak de bladerdeegpunten 2 min. in een heet wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Snij de hindemedaillons in 3 à 4 sneden en verdeel over de borden samen met de bloemkoolgratin en champignonwafeltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol