Hindemedaillon met bloemkoolgratin en champignonwafeltjes
Hindemedaillon met bloemkoolgratin en champignonwafeltjes

Hindemedaillon met bloemkoolgratin en champignonwafeltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 47.1 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 48.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.

  3. Snij de champignons in kleine blokjes.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Kook ondertussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Klop er beetje bij beetje de melk onder tot u een gebonden saus krijgt.

  9. Smelt er de gorgonzola in, roer er de mosterd onder en kruid met een beetje nootmuskaat.

  10. Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet er de saus over. Bestrooi met de panko. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op een hevig vuur.

  12. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en kruid met peper en zout.

  13. Laat goed uitlekken in een vergiet en verdeel de champignons over één helft van het bladerdeeg. Plooi het bladerdeeg dicht en snij in 8 gelijke punten.

  14. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hindemedaillons aan elke kant goudbruin.

  15. Voeg de roze bessen toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur nog ± 10 min. verder garen (het vlees moet nog rosé zijn).

  16. Bak de bladerdeegpunten 2 min. in een heet wafelijzer.

  17. Afwerking:
  18. Snij de hindemedaillons in 3 à 4 sneden en verdeel over de borden samen met de bloemkoolgratin en champignonwafeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.

  3. Snij de champignons in kleine blokjes.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.

  7. Kook ondertussen de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Klop er beetje bij beetje de melk onder tot u een gebonden saus krijgt.

  9. Smelt er de gorgonzola in, roer er de mosterd onder en kruid met een beetje nootmuskaat.

  10. Doe de bloemkool in een ovenschotel en giet er de saus over. Bestrooi met de panko. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het knoflook en de sjalot glazig. Voeg de champignons toe en bak 3 min. op een hevig vuur.

  12. Roer er de fijngesnipperde peterselie onder en kruid met peper en zout.

  13. Laat goed uitlekken in een vergiet en verdeel de champignons over één helft van het bladerdeeg. Plooi het bladerdeeg dicht en snij in 8 gelijke punten.

  14. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de hindemedaillons aan elke kant goudbruin.

  15. Voeg de roze bessen toe en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur nog ± 10 min. verder garen (het vlees moet nog rosé zijn).

  16. Bak de bladerdeegpunten 2 min. in een heet wafelijzer.

  17. Afwerking:
  18. Snij de hindemedaillons in 3 à 4 sneden en verdeel over de borden samen met de bloemkoolgratin en champignonwafeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Vet 47.1 g
Koolhydraat 42.1 g
Eiwit 48.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Château Le Caillou A.O.P. Pomerol

Bekijk het recept digitaal