- Bewaar

- Bewaar
Hondstongfilet met sint-jakobsnoten
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de hondstongfilets en de sintjakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de grotchampignons in stukjes.
-
Snipper de sjalot heel fijn.
-
Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met peper en zout. Breng op smaak met 1 eetl. citroensap.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en roerbak de grotchampignons en de fijngesnipperde sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 1 à 2 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en besprenkel op het einde met 1 eetl. citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de sintjakobsnoten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongfilets bovenop. Schik er 3 sint-jakobsnoten naast en lepel er de saus rond.
-
Serveer met gestoomde krielaardappelen of een nestje tagliatelle.
U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de hondstongfilets en de sintjakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de grotchampignons in stukjes.
-
Snipper de sjalot heel fijn.
-
Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met peper en zout. Breng op smaak met 1 eetl. citroensap.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. boter en roerbak de grotchampignons en de fijngesnipperde sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 1 à 2 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en besprenkel op het einde met 1 eetl. citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de sintjakobsnoten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongfilets bovenop. Schik er 3 sint-jakobsnoten naast en lepel er de saus rond.
-
Serveer met gestoomde krielaardappelen of een nestje tagliatelle.
U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré