Hondstongfilet met sint-jakobsnoten
Hondstongfilet met sint-jakobsnoten

Hondstongfilet met sint-jakobsnoten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de hondstongfilets en de sintjakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de grotchampignons in stukjes.

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met peper en zout. Breng op smaak met 1 eetl. citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en roerbak de grotchampignons en de fijngesnipperde sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 1 à 2 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en besprenkel op het einde met 1 eetl. citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de sintjakobsnoten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongfilets bovenop. Schik er 3 sint-jakobsnoten naast en lepel er de saus rond.

  14. Serveer met gestoomde krielaardappelen of een nestje tagliatelle.

Tip

U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de hondstongfilets en de sintjakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de grotchampignons in stukjes.

  5. Snipper de sjalot heel fijn.

  6. Maak de saus: laat de visfond en de lichte room 3 min. inkoken en doe er de diepgevroren kervelbolletjes bij. Laat opwarmen en kruid met peper en zout. Breng op smaak met 1 eetl. citroensap.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. boter en roerbak de grotchampignons en de fijngesnipperde sjalot 5 min. onafgedekt, zodat het vocht kan verdampen. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt intussen 2 eetl. boter in een braadpan en bak de visfilets 1 à 2 min. aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en besprenkel op het einde met 1 eetl. citroensap. Haal de vis uit de pan en hou warm.

  10. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde braadpan en bak de sintjakobsnoten 1 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Verwarm intussen de saus en bind heel lichtjes met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Maak op elk bord een bedje van grotchampignons en schik er kruiselings 2 hondstongfilets bovenop. Schik er 3 sint-jakobsnoten naast en lepel er de saus rond.

  14. Serveer met gestoomde krielaardappelen of een nestje tagliatelle.

Tip

U kan de grotchampignons ook vooraf stoven. Zorg dan dat er een beetje vocht overblijft, zodat de champignons niet aanbranden wanneer u ze opnieuw opwarmt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vet 24.1 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Viré-Clessé A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal