Mandarijn

Eten volgens de seizoenen heeft heel wat voordelen. Fruit en groenten van het seizoen hebben meer smaak en vitamines, brengen variatie in je menu, zijn vaak duurzamer en hebben een interessantere prijs. Daarom inspireren we je met interessante weetjes, praktische tips en originele recepten met het fruit of de groente van het moment.

Drie mandarijnen, verkrijgbaar bij Colruyt Laagste Prijzen

Mandarijn is een citrusvrucht en lijkt op een kleine appelsien. Ze is handig om mee te nemen en dus perfect als tussendoortje. Ze heeft sappig vruchtvlees en meestal geen pitjes. Clementines zijn iets zoeter dan mandarijnen.

Mandarijnen zijn rijk aan vezels en vitamine C.

Hoe mandarijnen bewaren?

Je kan mandarijnen minstens 1 week bewaren op een koele plaats.

Hoe mandarijnen schoonmaken?

Mandarijnen zijn gemakkelijk te schillen.

Hoe mandarijnen klaarmaken?

Rauwe mandarijnen

  • Als tussendoortje uit het vuistje of bij het ontbijt in combinatie met yoghurt, plattekaas, ander fruit, pitten, noten, havermout ...
  • Partjes mandarijn  kunnen perfect gebruikt worden in winterse slaatjes in combinatie met witloof, veldsla, witte kool, venkel ...
  • In dessertjes: bij pannenkoeken, panna cotta ...
  • Lekker in mocktails, cocktails, maar ook in smoothies, milkshakes, gearomatiseerd water ...

Mandarijnen in een bereiding

  • Verwerkt in cakes, gebak, taarten ...
  • Lekker in een sausje of coulis in combinatie met geroosterde kip, scampi’s, witte vis ...

Recepten met mandarijnen

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie in overvloed!