- Bewaar

- Bewaar
Lamsmanchettes met mandarijn en zoete aardappelen
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water. Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.
-
Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.
-
Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
-
Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.
-
Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.
-
Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water. Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.
-
Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.
-
Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.
-
Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.
-
Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.
-
Bereiding:
-
Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.
-
Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.
-
Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.
-
Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.
-
Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.
-
Afwerking:
-
Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape