Lamsmanchettes met mandarijn en zoete aardappelen
Lamsmanchettes met mandarijn en zoete aardappelen

Lamsmanchettes met mandarijn en zoete aardappelen

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 909 kcal
Vet 55.8 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 60 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water. Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.

  3. Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.

  4. Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.

  7. Bereiding:
  8. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  9. Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.

  10. Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.

  11. Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Was de zoete aardappelen en leg op een stoomrooster boven een kookpan met lichtgezouten kokend water. Stoom ze afgedekt gedurende ± 20 min. Let erop dat de aardappelen niet te gaar worden.

  3. Schil 2 mandarijntjes, snij ze in schijfjes en hou ze apart voor de garnering.

  4. Pers het sap uit de overige mandarijntjes. U hebt ongeveer 3 dl sap nodig.

  5. Snipper de sjalotten en de peterselie fijn.

  6. Maak de kruidenolie: snipper de jonge uitjes fijn en rits de blaadjes tijm van de takjes. Meng met 1 dl olijfolie en voeg de rozemarijn en het paprikapoeder toe. Roer goed om.

  7. Bereiding:
  8. Schil de zoete aardappelen en snij in plakken van 3 à 4 cm dik. Schik ze naast elkaar in een brede ovenschaal en verdeel er de kruidenolie over. Bak 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Kruid met peper en zout.

  9. Dep de lamsmanchettes droog met keukenpapier.

  10. Bak de manchettes aan beide zijden goudbruin in 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. boter gedurende 2 à 3 min. Zorg ervoor dat ze binnenin roze zijn. Haal de manchettes uit de pan en hou warm.

  11. Giet het mandarijntjessap in de pan van het vlees en voeg de sjalotten toe. Maak de braadresten los en laat 5 min. goed doorkoken. Voeg de Banyuls toe en laat 2 min. sudderen. Bind eventueel met wat instantsausbinder.

  12. Voeg de mandarijnschijfjes toe en laat nog 2 min. zachtjes sudderen.

  13. Afwerking:
  14. Serveer de lamsmanchettes met de saus en de zoete aardappelen. -Bestrooi met wat peterselie en geef er gestoofde boontjes of gestoomde broccoli bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 909 kcal
Vet 55.8 g
Koolhydraat 37.1 g
Eiwit 60 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal