Italiaans tomatenwaaiertje
Italiaans tomatenwaaiertje

Italiaans tomatenwaaiertje

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 7.4 g
Suiker 7.4 g
Vezel 2 g
Eiwit 13.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 200 °C.

  7. Steek ondertussen een cocktailprikker horizontaal door de onderkant van de tomaten. Snij de tomaten in schijfjes tot aan de prikker. Zo snij je ze niet volledig door en krijg je een mooie waaier.

  8. Vul elk sneetje in de tomaten met een plakje mozzarella en 2 blaadjes basilicum. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en grof zeezout.

  9. Druppel daarna 1/2 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er de tomatenwaaiers in. Vraag de hulpkok om ze 15 min. te bakken in de voorverwarmde oven.

  10. Besprenkel elke gebakken tomatenwaaier met 1/2 eetl. olijfolie en serveer met een stukje ciabattabrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  4. Pluk de blaadjes van het plantje basilicum.

  5. Bereiding:
  6. Je hulpkok mag de oven al voorverwarmen op 200 °C.

  7. Steek ondertussen een cocktailprikker horizontaal door de onderkant van de tomaten. Snij de tomaten in schijfjes tot aan de prikker. Zo snij je ze niet volledig door en krijg je een mooie waaier.

  8. Vul elk sneetje in de tomaten met een plakje mozzarella en 2 blaadjes basilicum. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en grof zeezout.

  9. Druppel daarna 1/2 eetl. olijfolie in een ovenschaal en schik er de tomatenwaaiers in. Vraag de hulpkok om ze 15 min. te bakken in de voorverwarmde oven.

  10. Besprenkel elke gebakken tomatenwaaier met 1/2 eetl. olijfolie en serveer met een stukje ciabattabrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 8.6 g
Koolhydraat 7.4 g
Suiker 7.4 g
Vezel 2 g
Eiwit 13.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal