Italiaanse zalm-venkelpapillot
Italiaanse zalm-venkelpapillot

Italiaanse zalm-venkelpapillot

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 40.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 36.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de rode ui fijn. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes venkel en de fijngesnipperde ui 5 à 10 min.

  6. Verkruimel intussen de gorgonzola en snij de halfgedroogde kerstomaten in stukjes.

  7. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel de venkel over de vellen bakpapier. Leg er telkens 1 zalmhaasje op en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de gedroogde kerstomaten en de gorgonzola. Kruid met peper en grof zeezout. Vouw de papillotten goed dicht.

  8. Bereiding op de barbecue (25 min.)
  9. Laat de papillotten 25 min. garen op een matig warme barbecue.

  10. Verwijder vlak voor het serveren de aluminiumfolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  4. Snipper de rode ui fijn. Snij de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm.

  5. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de blokjes venkel en de fijngesnipperde ui 5 à 10 min.

  6. Verkruimel intussen de gorgonzola en snij de halfgedroogde kerstomaten in stukjes.

  7. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens 1 vel bakpapier op. Verdeel de venkel over de vellen bakpapier. Leg er telkens 1 zalmhaasje op en besprenkel met de balsamicoazijn. Bestrooi met de gedroogde kerstomaten en de gorgonzola. Kruid met peper en grof zeezout. Vouw de papillotten goed dicht.

  8. Bereiding op de barbecue (25 min.)
  9. Laat de papillotten 25 min. garen op een matig warme barbecue.

  10. Verwijder vlak voor het serveren de aluminiumfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 40.7 g
Koolhydraat 5.7 g
Eiwit 36.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mystic Krieken Fruitbier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal