- Bewaar

- Bewaar
Kaapse heek met raapjes in biersaus en groene puree
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Roodeberg wit Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de filets oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de rapen en snij in gelijke blokjes.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af. Stamp fijn en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de raapjes gedurende 4 min. Bestrooi met de suiker, roer goed en overgiet met het bier. Laat 10 à 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de visfilets gedurende 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en out.
-
Afwerking:
-
Verdeel de raapjes over de borden, plaats er een filet op en lepel er wat biersaus naast. Serveer met de groene puree en bestrooi alles met 1 eetl. fijngesnipperd bieslook.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Roodeberg wit Western Cape - KWV Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de filets oppervlakkig ontdooien.
-
Schil de rapen en snij in gelijke blokjes.
-
Snipper de peterselie en het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de aardappelen gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af. Stamp fijn en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.
-
Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de raapjes gedurende 4 min. Bestrooi met de suiker, roer goed en overgiet met het bier. Laat 10 à 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de visfilets gedurende 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en out.
-
Afwerking:
-
Verdeel de raapjes over de borden, plaats er een filet op en lepel er wat biersaus naast. Serveer met de groene puree en bestrooi alles met 1 eetl. fijngesnipperd bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Roodeberg wit Western Cape - KWV Zuid-Afrika