Kaapse heek met raapjes in biersaus en groene puree
Kaapse heek met raapjes in biersaus en groene puree

Kaapse heek met raapjes in biersaus en groene puree

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de filets oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de rapen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af. Stamp fijn en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de raapjes gedurende 4 min. Bestrooi met de suiker, roer goed en overgiet met het bier. Laat 10 à 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de visfilets gedurende 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en out.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de raapjes over de borden, plaats er een filet op en lepel er wat biersaus naast. Serveer met de groene puree en bestrooi alles met 1 eetl. fijngesnipperd bieslook.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de filets oppervlakkig ontdooien.

  3. Schil de rapen en snij in gelijke blokjes.

  4. Snipper de peterselie en het bieslook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af. Stamp fijn en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  7. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de raapjes gedurende 4 min. Bestrooi met de suiker, roer goed en overgiet met het bier. Laat 10 à 15 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.

  9. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de visfilets gedurende 4 min. langs elke kant. Kruid met peper en out.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de raapjes over de borden, plaats er een filet op en lepel er wat biersaus naast. Serveer met de groene puree en bestrooi alles met 1 eetl. fijngesnipperd bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 59.6 g
Eiwit 33.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Roodeberg wit Western Cape - KWV Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal