Kaasfondue
Kaasfondue

Kaasfondue

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 910 kcal
Vet 47 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 48.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.

  5. Rasp de emmentaler.

  6. Snij de gorgonzola in kleine blokjes.

  7. Bak de ciabatta's of stokbroden in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de binnenkant van het fonduestel in met het knoflook.

  10. Giet er de witte wijn in en breng aan de kook.

  11. Laat de 3 soorten kaas beetje bij beetje smelten in de fondue. Voeg de instantsausbinder toe en laat even indikken. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Zet de kaasfondue op tafel en serveer met stukjes brood. Geef er een groen slaatje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Pel het teentje knoflook en snij in de lengte in 2.

  5. Rasp de emmentaler.

  6. Snij de gorgonzola in kleine blokjes.

  7. Bak de ciabatta's of stokbroden in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Bereiding:
  9. Wrijf de binnenkant van het fonduestel in met het knoflook.

  10. Giet er de witte wijn in en breng aan de kook.

  11. Laat de 3 soorten kaas beetje bij beetje smelten in de fondue. Voeg de instantsausbinder toe en laat even indikken. Kruid met zwarte peper en nootmuskaat.

  12. Afwerking:
  13. Zet de kaasfondue op tafel en serveer met stukjes brood. Geef er een groen slaatje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 910 kcal
Vet 47 g
Koolhydraat 59.2 g
Eiwit 48.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Château La Gentilhommière Les Abymes A.O.P. Savoie

Bekijk het recept digitaal