- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw `filet pur' met groenepaprikasaus
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Droge witte wijn met pittige, frisse aroma's van de sauvignondruif, aangevuld met een exotisch tintje. De smaak is fris, vettig en nerveus. Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Dit is een droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en smaak. Zijn uitgesproken aciditeit maakt hem fris.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in tweeën en haal er de zaadjes en de witte zaadlijsten uit. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de halve paprika's in. Laat 10 min. koken zonder deksel. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Schik er enkele schijfjes citroen op en giet er 25 cl droge witte wijn over. Dek af en schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) gedurende 35 à 40 min. (1)
-
Haal de gaargekookte vis uit de schotel en hou warm.
-
Giet 2 dl van het kookvocht in een hoge pot of beker en doe er de uitgelekte groene paprika's bij. Mix zeer fijn en giet door een zeef in een kookpan.
-
Breng aan de kook en voeg 0,5 dl room toe. Laat enkele min. inkoken en bind, indien nodig, met een weinig `beurre manié' (mengeling van 1 eetl. bloem en 1 eetl. zachte boter). Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met rijst of tagliatelle en een rode sla (bv. eikenbladsla) of gebakken champignons.
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Droge witte wijn met pittige, frisse aroma's van de sauvignondruif, aangevuld met een exotisch tintje. De smaak is fris, vettig en nerveus. Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Dit is een droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en smaak. Zijn uitgesproken aciditeit maakt hem fris.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de paprika's in tweeën en haal er de zaadjes en de witte zaadlijsten uit. Breng 1 L lichtgezouten water aan de kook en leg er de halve paprika's in. Laat 10 min. koken zonder deksel. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Schik de diepgevroren kabeljauw `filet pur' in een ovenschotel. Kruid met tijm, laurier, peper en zout. Schik er enkele schijfjes citroen op en giet er 25 cl droge witte wijn over. Dek af en schuif in de voorverwarmde oven (200 °C) gedurende 35 à 40 min. (1)
-
Haal de gaargekookte vis uit de schotel en hou warm.
-
Giet 2 dl van het kookvocht in een hoge pot of beker en doe er de uitgelekte groene paprika's bij. Mix zeer fijn en giet door een zeef in een kookpan.
-
Breng aan de kook en voeg 0,5 dl room toe. Laat enkele min. inkoken en bind, indien nodig, met een weinig `beurre manié' (mengeling van 1 eetl. bloem en 1 eetl. zachte boter). Breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met rijst of tagliatelle en een rode sla (bv. eikenbladsla) of gebakken champignons.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Droge witte wijn met pittige, frisse aroma's van de sauvignondruif, aangevuld met een exotisch tintje. De smaak is fris, vettig en nerveus. Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Dit is een droge witte biowijn met een aangename, fruitige neus en smaak. Zijn uitgesproken aciditeit maakt hem fris.