- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw in een romig kruidensausje
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne Wijn Stralende bleekgouden kleurspiegel, aroma's van exotisch fruit en geroosterd brood. Levendige smaak van fruit en toast. Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Wijn Droge witte moezelwijn met een subtiel parfum. Koel schenken.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Stoof er 3 gesnipperde sjalotten glazig in (niet laten kleuren). (1)
-
Voeg de diepgevroren kervel, de peterselie, basilicum, dragon, tijm en laurier toe. Roer goed om. Bevochtig met 2 dl droge witte wijn en breng even aan de kook.
-
Schik in een ruime ovenschotel de diepgevroren stukken kabeljauw zo veel mogelijk naast elkaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet er de kruidenbereiding over en dek de schotel af. Laat gedurende 25 min. gaar worden in een voorverwarmde oven (200 °C). (2) Als de stukken vis elkaar wat overlappen, herschikt u ze tussendoor zodat ze gelijkmatig gaar worden.
-
Giet de room over de vis en dek de schotel weer af. Laat nog 5 à 10 min. verder gaar worden in de oven. (3) Schep de vis over in een diepe schotel en hou hem warm.
-
Giet het braadvocht in een kookpan en laat gedurende 3 min. inkoken. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter (`beurre manié') toe, tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met citroensap, 1/4 koffiel. mierikswortel en, indien nodig, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis. Serveer met witloof, fijne boontjes of sla en rijst of aardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne Wijn Stralende bleekgouden kleurspiegel, aroma's van exotisch fruit en geroosterd brood. Levendige smaak van fruit en toast. Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Wijn Droge witte moezelwijn met een subtiel parfum. Koel schenken.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een braadpan. Stoof er 3 gesnipperde sjalotten glazig in (niet laten kleuren). (1)
-
Voeg de diepgevroren kervel, de peterselie, basilicum, dragon, tijm en laurier toe. Roer goed om. Bevochtig met 2 dl droge witte wijn en breng even aan de kook.
-
Schik in een ruime ovenschotel de diepgevroren stukken kabeljauw zo veel mogelijk naast elkaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Giet er de kruidenbereiding over en dek de schotel af. Laat gedurende 25 min. gaar worden in een voorverwarmde oven (200 °C). (2) Als de stukken vis elkaar wat overlappen, herschikt u ze tussendoor zodat ze gelijkmatig gaar worden.
-
Giet de room over de vis en dek de schotel weer af. Laat nog 5 à 10 min. verder gaar worden in de oven. (3) Schep de vis over in een diepe schotel en hou hem warm.
-
Giet het braadvocht in een kookpan en laat gedurende 3 min. inkoken. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter (`beurre manié') toe, tot de saus lichtgebonden is. Breng op smaak met citroensap, 1/4 koffiel. mierikswortel en, indien nodig, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over de vis. Serveer met witloof, fijne boontjes of sla en rijst of aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château de Dracy (wit) A.C. Bourgogne Wijn Stralende bleekgouden kleurspiegel, aroma's van exotisch fruit en geroosterd brood. Levendige smaak van fruit en toast. Wijn Pinot Blanc 1er Cru A.C. Moselle luxembourgeoise Wijn Droge witte moezelwijn met een subtiel parfum. Koel schenken.