- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauw in kaasjasje met abdijbier
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kaas in kleinere blokjes en meng met de ontdooide kervel.
-
Snij het sjalotje in vier.
-
Bereiding:
-
Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan de kook.
-
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw 15 min. op een matig vuur gaar worden.
-
Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel de kaasblokjes over de vis. Plaats ± 3 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt. Zet de vis net voor het opdienen nog even onder de grill.
-
Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken. Bind met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Leg bv. wat preistamppot in het midden van elk bord en schep er een stuk vis op. Lepel er wat saus rond (zie recept `stamppot van prei').
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn.
-
Bereiding
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kaas in kleinere blokjes en meng met de ontdooide kervel.
-
Snij het sjalotje in vier.
-
Bereiding:
-
Giet de gevogeltefond en het abdijbier in een ruime kookpan. Voeg er het in vier gesneden sjalotje en de peperbolletjes aan toe en breng aan de kook.
-
Leg de stukken kabeljauw naast elkaar in de kookpan en breng opnieuw aan de kook. Dek af en laat de kabeljauw 15 min. op een matig vuur gaar worden.
-
Schep de vis uit het kookvocht en schik de filets naast elkaar op een ovenplaat. Verdeel de kaasblokjes over de vis. Plaats ± 3 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven, zodat de kaas smelt. Zet de vis net voor het opdienen nog even onder de grill.
-
Zeef het kookvocht en laat tot de helft inkoken. Bind met wat sausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Leg bv. wat preistamppot in het midden van elk bord en schep er een stuk vis op. Lepel er wat saus rond (zie recept `stamppot van prei').
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Lekkere witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is rond en fijn.