- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwfilet in een spekjasje met champignons
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de champignons in 4 of 6 stukken.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Plaats 2 sneden spek naast elkaar en leg er een stuk kabeljauwfilet op. Lepel er 1 koffiel. mascarpone over en bestrooi met tijm en peper. Vouw het spek dicht rond de kabeljauwfilet.
-
Herhaal dit voor de andere filets en plaats ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg de witte wijn en de visbouillon toe en laat 35 min. gaar worden in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignonstukjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat 8 min. stoven.
-
Voeg de laatste 5 min. van de oventijd de champignons toe aan de schotel, zodat ze het kookvocht van de vis een beetje opnemen.
-
Giet het kookvocht uit de ovenschotel in een kommetje en roer er 2 eetl. mascarpone en het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout en bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwfilets over de borden, lepel er de champignons rond samen met de saus. Serveer met aardappelpuree.
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat de kabeljauwfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snij de champignons in 4 of 6 stukken.
-
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Plaats 2 sneden spek naast elkaar en leg er een stuk kabeljauwfilet op. Lepel er 1 koffiel. mascarpone over en bestrooi met tijm en peper. Vouw het spek dicht rond de kabeljauwfilet.
-
Herhaal dit voor de andere filets en plaats ze naast elkaar in een ovenschotel. Voeg de witte wijn en de visbouillon toe en laat 35 min. gaar worden in een op 180 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de champignonstukjes toe en kruid naar smaak met peper en zout. Laat 8 min. stoven.
-
Voeg de laatste 5 min. van de oventijd de champignons toe aan de schotel, zodat ze het kookvocht van de vis een beetje opnemen.
-
Giet het kookvocht uit de ovenschotel in een kommetje en roer er 2 eetl. mascarpone en het bieslook onder. Kruid naar smaak met peper en zout en bind lichtjes met wat instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwfilets over de borden, lepel er de champignons rond samen met de saus. Serveer met aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje