- Bewaar

- Bewaar
Kabeljauwfilet in kruidig korstje met spinaziegratin
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak grof.
-
Rasp de cheddar.
-
Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter en de room. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote pan of kookpot en voeg de spinazie toe. Laat slinken en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Meng de spinazie onder de puree. Schep in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot er zich een goudbruin korstje vormt.
-
Kruid intussen de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout. Wentel ze in de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin en gaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwfilets in kleinere stukken en serveer met de spinaziegratin.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak grof.
-
Rasp de cheddar.
-
Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.
-
Klop de eieren los.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter en de room. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote pan of kookpot en voeg de spinazie toe. Laat slinken en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Meng de spinazie onder de puree. Schep in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot er zich een goudbruin korstje vormt.
-
Kruid intussen de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout. Wentel ze in de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin en gaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kabeljauwfilets in kleinere stukken en serveer met de spinaziegratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger