Kabeljauwfilet in kruidig korstje met spinaziegratin
Kabeljauwfilet in kruidig korstje met spinaziegratin

Kabeljauwfilet in kruidig korstje met spinaziegratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 45.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak grof.

  5. Rasp de cheddar.

  6. Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter en de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote pan of kookpot en voeg de spinazie toe. Laat slinken en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  12. Meng de spinazie onder de puree. Schep in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot er zich een goudbruin korstje vormt.

  13. Kruid intussen de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout. Wentel ze in de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.

  14. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin en gaar.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kabeljauwfilets in kleinere stukken en serveer met de spinaziegratin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de steeltjes van de spinazieblaadjes en hak grof.

  5. Rasp de cheddar.

  6. Snipper de peterselie fijn en meng onder het paneermeel.

  7. Klop de eieren los.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met 1 eetl. boter en de room. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Smelt intussen 1 eetl. boter in een grote pan of kookpot en voeg de spinazie toe. Laat slinken en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

  12. Meng de spinazie onder de puree. Schep in een ovenschotel en bestrooi met de geraspte cheddar. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven tot er zich een goudbruin korstje vormt.

  13. Kruid intussen de kabeljauwfilets met zwarte peper en zout. Wentel ze in de bloem, dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.

  14. Verhit de olijfolie in een pan en bak de vis aan beide kanten goudbruin en gaar.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de kabeljauwfilets in kleinere stukken en serveer met de spinaziegratin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 561 kcal
Vet 21.3 g
Koolhydraat 46.2 g
Eiwit 45.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc `Réserve Particulière' A.O.P. Alsace Wolfberger

Bekijk het recept digitaal