Kabeljauwhaasjes met sinaasappel-paprikasaus en munt
Kabeljauwhaasjes met sinaasappel-paprikasaus en munt

Kabeljauwhaasjes met sinaasappel-paprikasaus en munt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 26.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de citroenen en sinaasappelen en snij de schil fijn tot u van beide 1 eetl. reepjes hebt. Pers de citroenen en sinaasappelen.

  3. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in gelijke blokjes van ± 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes uit de chilipepers en snij in ringetjes.

  6. Snipper de munt fijn en meng met de citroen- en sinaasappelreepjes, de knoflook en de chilipepers.

  7. Bereiding:
  8. Strijk een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en schik er de diepgevroren kabeljauwhaasjes in.

  9. Verdeel het mengsel van munt over de kabeljauw. Kruid naar smaak met peper en zout, dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalotten glazig.

  11. Voeg al roerend de paprikablokjes toe, overgiet met het citroen- en sinaasappelsap en laat gedurende 5 min. koken op een hevig vuur.

  12. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel wat suiker toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Schep wat saus op de borden en schik er de kabeljauwhaasjes op. Dien op met rijst, gemengd met fijngesnipperde munt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de citroenen en sinaasappelen en snij de schil fijn tot u van beide 1 eetl. reepjes hebt. Pers de citroenen en sinaasappelen.

  3. Snipper de sjalotten en de knoflook fijn.

  4. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten van de paprika en snij in gelijke blokjes van ± 1 cm.

  5. Verwijder de pitjes uit de chilipepers en snij in ringetjes.

  6. Snipper de munt fijn en meng met de citroen- en sinaasappelreepjes, de knoflook en de chilipepers.

  7. Bereiding:
  8. Strijk een ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en schik er de diepgevroren kabeljauwhaasjes in.

  9. Verdeel het mengsel van munt over de kabeljauw. Kruid naar smaak met peper en zout, dek af met aluminiumfolie en schuif gedurende 30 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpan en bak de sjalotten glazig.

  11. Voeg al roerend de paprikablokjes toe, overgiet met het citroen- en sinaasappelsap en laat gedurende 5 min. koken op een hevig vuur.

  12. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel wat suiker toe. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  13. Afwerking:
  14. Schep wat saus op de borden en schik er de kabeljauwhaasjes op. Dien op met rijst, gemengd met fijngesnipperde munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 227 kcal
Vet 8.4 g
Koolhydraat 10.9 g
Eiwit 26.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat d'Alsace Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace Wijn Zeer elegante elzaswijn met unieke persoonlijkheid en fijn boeket dat hij meekreeg van de muscatdruif. Een wijn om jong en fris te drinken. Ook een prima aperitief! Wijn A.C. Pouilly-Fuissé `La Roche de Solutré' Manoir du Chardon Wijn De wijngaard van Pouilly-Fuissé ligt aan de voet van de bekende rots Roche de Solutré. Er groeien alleen chardonnaydruiven die deze grote wijn zijn geurige, volle en krachtige smaak bezorgen.

Bekijk het recept digitaal