Kalfsblanquette met witloof en mascarpone
Kalfsblanquette met witloof en mascarpone

Kalfsblanquette met witloof en mascarpone

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 46.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (20 min. + 1 u. 25 min. suddertijd)
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  5. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Giet er de witte wijn en de vleesbouillon langs de rand van de kookpot bij. Dek af en laat 1 u. 10 min. sudderen.

  6. Verwijder ondertussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1,5 cm. Snij de abrikozen in fijne reepjes.

  7. Voeg de witloofstukjes toe en laat nog 15 min. stoven. Meng er de reepjes abrikoos onder en zet koel weg.

  8. Op het moment zelf (15 min.)
  9. Verwarm de stoofpot 10 min. op een zacht vuur. Bind de saus eventueel met instantsausbinder en voeg de acaciahoning toe. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Neem van het vuur en laat de mascarpone er al roerend in smelten. Serveer onmiddellijk met kroketten of hertoginnenaardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. De dag voordien (20 min. + 1 u. 25 min. suddertijd)
  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.

  5. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Giet er de witte wijn en de vleesbouillon langs de rand van de kookpot bij. Dek af en laat 1 u. 10 min. sudderen.

  6. Verwijder ondertussen de harde kern uit het witloof en snij in stukken van 1,5 cm. Snij de abrikozen in fijne reepjes.

  7. Voeg de witloofstukjes toe en laat nog 15 min. stoven. Meng er de reepjes abrikoos onder en zet koel weg.

  8. Op het moment zelf (15 min.)
  9. Verwarm de stoofpot 10 min. op een zacht vuur. Bind de saus eventueel met instantsausbinder en voeg de acaciahoning toe. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Neem van het vuur en laat de mascarpone er al roerend in smelten. Serveer onmiddellijk met kroketten of hertoginnenaardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 26.6 g
Eiwit 46.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delirium Tremens Wijn Savigny-lès-Beaune 1er Cru A.O.P. | Domaine de la Juvinière

Bekijk het recept digitaal