- Bewaar

- Bewaar
Kalfsgebraad met rivierkreeftjes
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Domaine Saint André Syrah - I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
(20 min. + 1 u. in de oven)
-
Schik het kalfsgebraad in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad goudbruin is.
-
Kruid het gebraad met peper en zout en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 35 à 45 min. verder braden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan, voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.
-
Voeg het rivierkreeftenvlees toe en laat zachtjes opwarmen.
-
Haal na de braadtijd het gebraad uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Maak de braadresten goed los met 2 eetl. water. Giet bij de champignons, samen met de room. Laat even koken en bind met instantsausbinder. De saus moet lichtgebonden zijn. Kruid met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef er een slaatje en kroketten of tagliatelle bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Domaine Saint André Syrah - I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Snipper de peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
(20 min. + 1 u. in de oven)
-
Schik het kalfsgebraad in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad goudbruin is.
-
Kruid het gebraad met peper en zout en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 35 à 45 min. verder braden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan, voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.
-
Voeg het rivierkreeftenvlees toe en laat zachtjes opwarmen.
-
Haal na de braadtijd het gebraad uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Maak de braadresten goed los met 2 eetl. water. Giet bij de champignons, samen met de room. Laat even koken en bind met instantsausbinder. De saus moet lichtgebonden zijn. Kruid met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
-
Afwerking:
-
Geef er een slaatje en kroketten of tagliatelle bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Domaine Saint André Syrah - I.G.P. Pays d'Oc