Kalfsgebraad met rivierkreeftjes
Kalfsgebraad met rivierkreeftjes

Kalfsgebraad met rivierkreeftjes

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 43.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. (20 min. + 1 u. in de oven)

  8. Schik het kalfsgebraad in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad goudbruin is.

  9. Kruid het gebraad met peper en zout en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 35 à 45 min. verder braden.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan, voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.

  11. Voeg het rivierkreeftenvlees toe en laat zachtjes opwarmen.

  12. Haal na de braadtijd het gebraad uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie.

  13. Maak de braadresten goed los met 2 eetl. water. Giet bij de champignons, samen met de room. Laat even koken en bind met instantsausbinder. De saus moet lichtgebonden zijn. Kruid met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Geef er een slaatje en kroketten of tagliatelle bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de champignons in 4.

  4. Snipper de peterselie fijn (u hebt 2 eetl. nodig).

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  6. Bereiding:
  7. (20 min. + 1 u. in de oven)

  8. Schik het kalfsgebraad in een ovenschaal en verdeel er 2 eetl. boter over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven tot het gebraad goudbruin is.

  9. Kruid het gebraad met peper en zout en verlaag de temperatuur tot 180 °C. Laat nog 35 à 45 min. verder braden.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan, voeg de champignons toe en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout. Laat 10 à 15 min. stoven.

  11. Voeg het rivierkreeftenvlees toe en laat zachtjes opwarmen.

  12. Haal na de braadtijd het gebraad uit de ovenschaal en hou warm onder aluminiumfolie.

  13. Maak de braadresten goed los met 2 eetl. water. Giet bij de champignons, samen met de room. Laat even koken en bind met instantsausbinder. De saus moet lichtgebonden zijn. Kruid met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

  14. Afwerking:
  15. Geef er een slaatje en kroketten of tagliatelle bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 320 kcal
Vet 14.7 g
Koolhydraat 3.3 g
Eiwit 43.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bardolino D.O.C. - Villa Sopita - Veneto - Italië Wijn Domaine Saint André Syrah - I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal