- Bewaar

- Bewaar
Kalfsvlees met tonijnsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, de wortel en selder in kleine stukjes.
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Bereiding:
-
Doe de kalfsmedaillon samen met de groentjes in een grote kookpot en overgiet met de witte wijn. Voeg water toe tot alles onderstaat. Voeg het laurierblaadje toe. Laat 45 min. koken op een zacht vuur. Laat het vlees afkoelen in het vocht.
-
Maak de tonijnsaus: mix de tonijn samen met de mayonaise, de ansjovisreepjes en 2 à 3 eetl. afgekoelde bouillon van het vlees. Breng op smaak met peper en het citroensap.
-
Neem het afgekoelde vlees uit de kookpot, dep droog en snij in zo dun mogelijke plakjes.
-
Leg de plakjes vlees op een bord en overgiet met de tonijnsaus. Garneer met de kappertjes. Laat nog 1 à 2 u rusten in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich ten volle ontplooien.
-
Afwerking:
-
Serveer met een rucolaslaatje en een stukje ciabatta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de ui, de wortel en selder in kleine stukjes.
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Bereiding:
-
Doe de kalfsmedaillon samen met de groentjes in een grote kookpot en overgiet met de witte wijn. Voeg water toe tot alles onderstaat. Voeg het laurierblaadje toe. Laat 45 min. koken op een zacht vuur. Laat het vlees afkoelen in het vocht.
-
Maak de tonijnsaus: mix de tonijn samen met de mayonaise, de ansjovisreepjes en 2 à 3 eetl. afgekoelde bouillon van het vlees. Breng op smaak met peper en het citroensap.
-
Neem het afgekoelde vlees uit de kookpot, dep droog en snij in zo dun mogelijke plakjes.
-
Leg de plakjes vlees op een bord en overgiet met de tonijnsaus. Garneer met de kappertjes. Laat nog 1 à 2 u rusten in de koelkast. Zo kunnen de smaken zich ten volle ontplooien.
-
Afwerking:
-
Serveer met een rucolaslaatje en een stukje ciabatta.