- Bewaar

- Bewaar
Kalkoenenhammetje met rozemarijnsaus en groentegratin
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Klop de eieren los, samen met de room en kruid met versgemalen zwarte peper.
-
Hak de verse rozemarijn en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Breng een kookpot met water aan de kook en laat de kalkoenenhammetjes 20 min. garen in de verpakking.
-
Verwarm intussen de oven 10 min. voor op 180 °C. Meng de groentemix met het eimengsel en doe in een ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet de gratin 35 min. in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en de bovenkant mooi bruin ziet.
-
Breng ondertussen de fijngesnipperde sjalotten samen met de kalfsfond aan de kook in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Voeg de rozemarijn toe en laat 5 min. zachtjes verder stoven.
-
Haal de hammetjes uit het hete water met een schuimspaan en haal het vlees voorzichtig uit de zak.
-
Giet de rozemarijnsaus door een zeef, kruid met peper en zout en werk af met een koffiel. koude boter.
-
Afwerking:
-
Snij het hammetje in sneetjes en schik op het bord. Lepel er wat rozemarijnsaus over en geef er de gratin bij.
U kan de hammetjes ook in de oven garen, samen met de gratin. Haal hiervoor de hammetjes uit de zak, leg in een ovenschotel en zet 25 min. in de hete oven, samen met de gratin.
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Klop de eieren los, samen met de room en kruid met versgemalen zwarte peper.
-
Hak de verse rozemarijn en de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Breng een kookpot met water aan de kook en laat de kalkoenenhammetjes 20 min. garen in de verpakking.
-
Verwarm intussen de oven 10 min. voor op 180 °C. Meng de groentemix met het eimengsel en doe in een ovenschotel. Bestrooi met de geraspte kaas.
-
Zet de gratin 35 min. in de voorverwarmde oven tot hij gaar is en de bovenkant mooi bruin ziet.
-
Breng ondertussen de fijngesnipperde sjalotten samen met de kalfsfond aan de kook in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Voeg de rozemarijn toe en laat 5 min. zachtjes verder stoven.
-
Haal de hammetjes uit het hete water met een schuimspaan en haal het vlees voorzichtig uit de zak.
-
Giet de rozemarijnsaus door een zeef, kruid met peper en zout en werk af met een koffiel. koude boter.
-
Afwerking:
-
Snij het hammetje in sneetjes en schik op het bord. Lepel er wat rozemarijnsaus over en geef er de gratin bij.
U kan de hammetjes ook in de oven garen, samen met de gratin. Haal hiervoor de hammetjes uit de zak, leg in een ovenschotel en zet 25 min. in de hete oven, samen met de gratin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Piana del Sole D.O.C. Brindisi Rosso Italie