Kalkoenensnede met tomaat-saliesaus en ham
Kalkoenensnede met tomaat-saliesaus en ham

Kalkoenensnede met tomaat-saliesaus en ham

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne reepjes. Hou het groen van de venkel apart voor de afwerking.

  4. Pel de tomaten (maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees fijn.

  5. Snij de gedroogde ham in stukjes.

  6. Snipper de salie tot u 1 koffiel. hebt. Hou de rest van de blaadjes opzij voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een brede pan. Bak de kalkoensneden ± 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de venkel in de witte wijn toe. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de fijngesnipperde salie toe. Laat 5 min. onafgedekt sudderen.

  10. Kook intussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Haal het vlees uit de pan. Voeg de ham toe en kruid met peper en zout. Giet er de room bij en laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er een kalkoensnede op. Lepel er wat saus over en werk af met de salieblaadjes en het venkelgroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne reepjes. Hou het groen van de venkel apart voor de afwerking.

  4. Pel de tomaten (maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees fijn.

  5. Snij de gedroogde ham in stukjes.

  6. Snipper de salie tot u 1 koffiel. hebt. Hou de rest van de blaadjes opzij voor de afwerking.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een brede pan. Bak de kalkoensneden ± 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Voeg de venkel in de witte wijn toe. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de tomaten en de fijngesnipperde salie toe. Laat 5 min. onafgedekt sudderen.

  10. Kook intussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Haal het vlees uit de pan. Voeg de ham toe en kruid met peper en zout. Giet er de room bij en laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er een kalkoensnede op. Lepel er wat saus over en werk af met de salieblaadjes en het venkelgroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 548 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 47.9 g
Suiker 6.5 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 51.8 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Blond Blond abdijbier Wijn Réserve des Lauriers A.O.P. Saint-Mont

Bekijk het recept digitaal