Kersenwafels
Kersenwafels

Kersenwafels

20 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 6.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel 400 g kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. Vang het sap op en meng het sap met 3 eetl. rum en 1/2 eetl. instantsausbinder.

  3. Klop 125 g mascarpone samen met 1 eetl. suiker en 3 eetl. room tot een gladde massa.

  4. Bereiding:
  5. Doe de kersen in een pannetje samen met een mespunt kaneel.

  6. Laat 5 min. sudderen op een matig vuur. Roer er de rum-kersensapmengeling onder en blijf roeren tot het sap licht gebonden is.

  7. Verwarm 4 diepvrieswafels in een op 180 °C voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Afwerking:
  9. Versier de warme wafels met 2 eetl. bloemsuiker. Verdeel er de kersen over en garneer met de mascarponemix.

Tip

Ook heerlijk met een bolletje vanille- of kersenijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel 400 g kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. Vang het sap op en meng het sap met 3 eetl. rum en 1/2 eetl. instantsausbinder.

  3. Klop 125 g mascarpone samen met 1 eetl. suiker en 3 eetl. room tot een gladde massa.

  4. Bereiding:
  5. Doe de kersen in een pannetje samen met een mespunt kaneel.

  6. Laat 5 min. sudderen op een matig vuur. Roer er de rum-kersensapmengeling onder en blijf roeren tot het sap licht gebonden is.

  7. Verwarm 4 diepvrieswafels in een op 180 °C voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).

  8. Afwerking:
  9. Versier de warme wafels met 2 eetl. bloemsuiker. Verdeel er de kersen over en garneer met de mascarponemix.

Tip

Ook heerlijk met een bolletje vanille- of kersenijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 29.1 g
Koolhydraat 48.2 g
Eiwit 6.7 g

Bekijk het recept digitaal