- Bewaar

- Bewaar
Kersenwafels
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel 400 g kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. Vang het sap op en meng het sap met 3 eetl. rum en 1/2 eetl. instantsausbinder.
-
Klop 125 g mascarpone samen met 1 eetl. suiker en 3 eetl. room tot een gladde massa.
-
Bereiding:
-
Doe de kersen in een pannetje samen met een mespunt kaneel.
-
Laat 5 min. sudderen op een matig vuur. Roer er de rum-kersensapmengeling onder en blijf roeren tot het sap licht gebonden is.
-
Verwarm 4 diepvrieswafels in een op 180 °C voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Versier de warme wafels met 2 eetl. bloemsuiker. Verdeel er de kersen over en garneer met de mascarponemix.
Ook heerlijk met een bolletje vanille- of kersenijs.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Spoel 400 g kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. Vang het sap op en meng het sap met 3 eetl. rum en 1/2 eetl. instantsausbinder.
-
Klop 125 g mascarpone samen met 1 eetl. suiker en 3 eetl. room tot een gladde massa.
-
Bereiding:
-
Doe de kersen in een pannetje samen met een mespunt kaneel.
-
Laat 5 min. sudderen op een matig vuur. Roer er de rum-kersensapmengeling onder en blijf roeren tot het sap licht gebonden is.
-
Verwarm 4 diepvrieswafels in een op 180 °C voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
-
Afwerking:
-
Versier de warme wafels met 2 eetl. bloemsuiker. Verdeel er de kersen over en garneer met de mascarponemix.
Ook heerlijk met een bolletje vanille- of kersenijs.