Kip in witte wijn
Kip in witte wijn

Kip in witte wijn

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 38.9 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 45.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., de dag voordien)

  3. Snij de braadkip in stukken.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (20 min. + 1 u. stoven)
  6. Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de spekblokjes op een matig vuur.

  7. Schuif de spekblokjes opzij en leg er de stukken kip bij. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Besprenkel met de cognac en giet er de witte wijn bij. Kruid met de tijm, het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat ± 1 u. garen op een zacht vuur. Zet koel weg.

  8. Op het moment zelf (20 min.)
  9. Snij de champignons in 4.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  11. Schep het gestolde vet van het kippenstoofpotje en verwarm de bereiding op een zacht vuur.

  12. Voeg de laatste min. de champignons toe, samen met het stoofvocht.

  13. Giet er de room bij en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met aardappelgratin of kroketten en gestoofd witloof of gekookte wortelen.

Tip

Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. Domaine du Clos Pichard Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min., de dag voordien)

  3. Snij de braadkip in stukken.

  4. Bereiding:
  5. De dag voordien (20 min. + 1 u. stoven)
  6. Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de spekblokjes op een matig vuur.

  7. Schuif de spekblokjes opzij en leg er de stukken kip bij. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Besprenkel met de cognac en giet er de witte wijn bij. Kruid met de tijm, het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat ± 1 u. garen op een zacht vuur. Zet koel weg.

  8. Op het moment zelf (20 min.)
  9. Snij de champignons in 4.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.

  11. Schep het gestolde vet van het kippenstoofpotje en verwarm de bereiding op een zacht vuur.

  12. Voeg de laatste min. de champignons toe, samen met het stoofvocht.

  13. Giet er de room bij en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Dien op met aardappelgratin of kroketten en gestoofd witloof of gekookte wortelen.

Tip

Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. Domaine du Clos Pichard Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 38.9 g
Koolhydraat 4.9 g
Eiwit 45.9 g

Bekijk het recept digitaal