- Bewaar

- Bewaar
Kip in witte wijn
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min., de dag voordien)
-
Snij de braadkip in stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (20 min. + 1 u. stoven)
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de spekblokjes op een matig vuur.
-
Schuif de spekblokjes opzij en leg er de stukken kip bij. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Besprenkel met de cognac en giet er de witte wijn bij. Kruid met de tijm, het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat ± 1 u. garen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Schep het gestolde vet van het kippenstoofpotje en verwarm de bereiding op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste min. de champignons toe, samen met het stoofvocht.
-
Giet er de room bij en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelgratin of kroketten en gestoofd witloof of gekookte wortelen.
Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. Domaine du Clos Pichard Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min., de dag voordien)
-
Snij de braadkip in stukken.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (20 min. + 1 u. stoven)
-
Smelt 2 eetl. boter in een stoofpot en bak de spekblokjes op een matig vuur.
-
Schuif de spekblokjes opzij en leg er de stukken kip bij. Bak ze aan alle kanten goudbruin. Besprenkel met de cognac en giet er de witte wijn bij. Kruid met de tijm, het laurierblaadje, peper en zout. Dek af en laat ± 1 u. garen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (20 min.)
-
Snij de champignons in 4.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof de champignons 5 min. al roerend. Kruid met peper en zout.
-
Schep het gestolde vet van het kippenstoofpotje en verwarm de bereiding op een zacht vuur.
-
Voeg de laatste min. de champignons toe, samen met het stoofvocht.
-
Giet er de room bij en laat even koken. Bind de saus lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Dien op met aardappelgratin of kroketten en gestoofd witloof of gekookte wortelen.
Saint-Nicolas de Bourgueil A.O.P. Domaine du Clos Pichard Riesling - A.O.P. Alsace - Bestheim