Kip kerrie
Kip kerrie

Kip kerrie

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 43.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de kip in met de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden en het kruidenzout. Leg in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de kip in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min. Controleer of ze vanbinnen gaar is. Het braadvocht moet nog helder zijn.

  8. Maak ondertussen de saus: roerbak gedurende 1 min. de uien samen met de kerrie in 2 eetl. olijfolie.

  9. Voeg de appelen, de sojasaus en het appelsap toe, dek af en laat 7 min. sudderen. Mix de saus indien u dat wenst.

  10. Voeg de rozijntjes en de room (of kokosmelk) toe en laat 5 min. zachtjes sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout en bestrooi met het bieslook.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kip in stukken, lepel er wat saus bij en serveer met rijst, en een portie worteltjes of sojascheuten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de kip in met de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden en het kruidenzout. Leg in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie.

  3. Snipper de uien fijn.

  4. Schil de appelen, haal het klokhuis eruit, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.

  5. Snipper het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de kip in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min. Controleer of ze vanbinnen gaar is. Het braadvocht moet nog helder zijn.

  8. Maak ondertussen de saus: roerbak gedurende 1 min. de uien samen met de kerrie in 2 eetl. olijfolie.

  9. Voeg de appelen, de sojasaus en het appelsap toe, dek af en laat 7 min. sudderen. Mix de saus indien u dat wenst.

  10. Voeg de rozijntjes en de room (of kokosmelk) toe en laat 5 min. zachtjes sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout en bestrooi met het bieslook.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de kip in stukken, lepel er wat saus bij en serveer met rijst, en een portie worteltjes of sojascheuten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 30 g
Koolhydraat 28.2 g
Eiwit 43.4 g

Bekijk het recept digitaal