- Bewaar

- Bewaar
Kip kerrie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de kip in met de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden en het kruidenzout. Leg in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de kip in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min. Controleer of ze vanbinnen gaar is. Het braadvocht moet nog helder zijn.
-
Maak ondertussen de saus: roerbak gedurende 1 min. de uien samen met de kerrie in 2 eetl. olijfolie.
-
Voeg de appelen, de sojasaus en het appelsap toe, dek af en laat 7 min. sudderen. Mix de saus indien u dat wenst.
-
Voeg de rozijntjes en de room (of kokosmelk) toe en laat 5 min. zachtjes sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout en bestrooi met het bieslook.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken, lepel er wat saus bij en serveer met rijst, en een portie worteltjes of sojascheuten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de kip in met de kippenkruiden, de Provençaalse kruiden en het kruidenzout. Leg in een ovenschotel en overgiet met 2 eetl. olijfolie.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de appelen, haal het klokhuis eruit, snij in blokjes en besprenkel met citroensap.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Bereiding:
-
Schuif de kip in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 1 u 20 min. Controleer of ze vanbinnen gaar is. Het braadvocht moet nog helder zijn.
-
Maak ondertussen de saus: roerbak gedurende 1 min. de uien samen met de kerrie in 2 eetl. olijfolie.
-
Voeg de appelen, de sojasaus en het appelsap toe, dek af en laat 7 min. sudderen. Mix de saus indien u dat wenst.
-
Voeg de rozijntjes en de room (of kokosmelk) toe en laat 5 min. zachtjes sudderen zonder deksel. Kruid met peper en zout en bestrooi met het bieslook.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kip in stukken, lepel er wat saus bij en serveer met rijst, en een portie worteltjes of sojascheuten.