Kip met gebakken krieltjes en waldorfslaatje
Kip met gebakken krieltjes en waldorfslaatje

Kip met gebakken krieltjes en waldorfslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 59.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 48 g
Suiker 16.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie fijn. Meng samen met de kippenkruiden, het knoflookpoeder en de chilisaus onder de olijfolie.

  3. Maak met uw vingers het vel van de kip los door ze voorzichtig tussen het vel en het vlees te schuiven. Doe 2/3 van de marinade tussen het vel en het vlees.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Meng samen met de laurierblaadjes onder de rest van de marinade.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de kip in een ovenschaal en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schik er de krielaardappelen rond en zet nog 1 u. in de oven.

  8. Rasp intussen de ongeschilde appelen grof. Schil de selder. Snij in de lengte in 2 of in 3 en daarna in blokjes van 1 cm. Hak de walnootpitten grof.

  9. Maak de dressing: meng de mosterd en 2 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de selder, de appelen, de druiven en de walnootpitten onder de slamix.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kip in stukken. Serveer met het waldorfslaatje en de krieltjes. Geef er de dressing bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de peterselie fijn. Meng samen met de kippenkruiden, het knoflookpoeder en de chilisaus onder de olijfolie.

  3. Maak met uw vingers het vel van de kip los door ze voorzichtig tussen het vel en het vlees te schuiven. Doe 2/3 van de marinade tussen het vel en het vlees.

  4. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Meng samen met de laurierblaadjes onder de rest van de marinade.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de kip in een ovenschaal en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, schik er de krielaardappelen rond en zet nog 1 u. in de oven.

  8. Rasp intussen de ongeschilde appelen grof. Schil de selder. Snij in de lengte in 2 of in 3 en daarna in blokjes van 1 cm. Hak de walnootpitten grof.

  9. Maak de dressing: meng de mosterd en 2 eetl. citroensap onder de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Meng de selder, de appelen, de druiven en de walnootpitten onder de slamix.

  11. Afwerking:
  12. Snij de kip in stukken. Serveer met het waldorfslaatje en de krieltjes. Geef er de dressing bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 891 kcal
Vet 59.9 g
Verzadigd vet 13.2 g
Koolhydraat 48 g
Suiker 16.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Donker trappistenbier Wijn Laudum Nature Monastrell-Syrah D.O. Alicante - Spanje

Bekijk het recept digitaal