Kip met geuze en appelsaus
Kip met geuze en appelsaus

Kip met geuze en appelsaus

1 u. 35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 37 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil 1 appel en snij hem in vier. Bestrooi met kaneel.

  3. Schil de overige appels en snij ze in schijfjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kruid de binnenkant van de kip met peper en zout. Vul de buikholte met de vier appelpartjes.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede kookpan. Kleur de kip aan alle kanten en kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en giet het bakvet weg.

  8. Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even stoven. Voeg er de appelschijfjes aan toe en bestrooi met kaneel. Roer om en laat ze heel eventjes bakken.

  9. Leg de kip weer in de kookpan en blus met geuze. Verkruimel het halve kippenbouillonblokje in de pan.

  10. Dek af en laat de kip gedurende 1 à 1 u 15 min. sudderen.

  11. Haal de kip uit de pan en bind de saus met in wat water opgelost maïszetmeel.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en schik ze op borden. Verdeel de saus met de appelschijfjes naast de kip.

  14. Dien op met een gemengd slaatje en kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil 1 appel en snij hem in vier. Bestrooi met kaneel.

  3. Schil de overige appels en snij ze in schijfjes.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kruid de binnenkant van de kip met peper en zout. Vul de buikholte met de vier appelpartjes.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede kookpan. Kleur de kip aan alle kanten en kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pan en giet het bakvet weg.

  8. Smelt in dezelfde pan 1 eetl. boter. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat even stoven. Voeg er de appelschijfjes aan toe en bestrooi met kaneel. Roer om en laat ze heel eventjes bakken.

  9. Leg de kip weer in de kookpan en blus met geuze. Verkruimel het halve kippenbouillonblokje in de pan.

  10. Dek af en laat de kip gedurende 1 à 1 u 15 min. sudderen.

  11. Haal de kip uit de pan en bind de saus met in wat water opgelost maïszetmeel.

  12. Afwerking:
  13. Snij de kip in stukken en schik ze op borden. Verdeel de saus met de appelschijfjes naast de kip.

  14. Dien op met een gemengd slaatje en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 28.5 g
Koolhydraat 20.1 g
Eiwit 37 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Morgon A.C. Chalandon Uitstekende cru uit Beaujolais met een charmant boeket van de gamaydruif (klein rood fruit) en een pittige en fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal