- Bewaar

- Bewaar
Kip met tomaat en olijven
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien grof.
-
Snij de wortelen en de tomaten in blokjes.
-
Snij de selder in reepjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenbillen aan alle zijden goudbruin gedurende 6 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de grof gesneden uien, de stukjes champignon, de blokjes wortel, het fijngesnipperde knoflook en de reepjes selder al roerend gedurende 5 min.
-
Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes uit blik, de olijven en de helft van de verse tomatenblokjes toe. Overgiet met de witte wijn en voeg het blaadje laurier en de oregano toe. Kruid met peper en zout.
-
Leg er de kippenbillen op en overgiet met 2 dl water. Laat afgedekt 25 min. sudderen tot de kip gaar is en de saus lichtjes ingedikt is.
-
Meng er de laatste 3 min. de rest van de verse blokjes tomaat onder.
-
Afwerking:
-
Serveer met tagliatelle, rijst of natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.O.P. Coteaux du Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snij de uien grof.
-
Snij de wortelen en de tomaten in blokjes.
-
Snij de selder in reepjes.
-
Snij de champignons in 4 of 6.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de kippenbillen aan alle zijden goudbruin gedurende 6 min. Haal uit de kookpot en zet opzij.
-
Verhit in dezelfde kookpot opnieuw 2 eetl. olijfolie en bak de grof gesneden uien, de stukjes champignon, de blokjes wortel, het fijngesnipperde knoflook en de reepjes selder al roerend gedurende 5 min.
-
Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes uit blik, de olijven en de helft van de verse tomatenblokjes toe. Overgiet met de witte wijn en voeg het blaadje laurier en de oregano toe. Kruid met peper en zout.
-
Leg er de kippenbillen op en overgiet met 2 dl water. Laat afgedekt 25 min. sudderen tot de kip gaar is en de saus lichtjes ingedikt is.
-
Meng er de laatste 3 min. de rest van de verse blokjes tomaat onder.
-
Afwerking:
-
Serveer met tagliatelle, rijst of natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montpeyroux Réserve A.O.P. Coteaux du Languedoc