Kippenbovenbout met raapjespuree en geroosterde prei en wortel
Kippenbovenbout met raapjespuree en geroosterde prei en wortel

Kippenbovenbout met raapjespuree en geroosterde prei en wortel

1 u. 30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 46.9 g
Suiker 13 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.

  4. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.

  6. Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.

  7. Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschijfjes en de stukjes sjalot. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.

  11. Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij. Geef er de geroosterde groenten bij.

Tip

Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd en prak er de geroosterde groenten onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.

  4. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.

  5. Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.

  6. Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.

  7. Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bereiding:
  10. Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschijfjes en de stukjes sjalot. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.

  11. Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij. Geef er de geroosterde groenten bij.

Tip

Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd en prak er de geroosterde groenten onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vet 30.5 g
Verzadigd vet 7.5 g
Koolhydraat 46.9 g
Suiker 13 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 36.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal