- Bewaar

- Bewaar
Kippenbovenbout met raapjespuree en geroosterde prei en wortel
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.
-
Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.
-
Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.
-
Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.
-
Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschijfjes en de stukjes sjalot. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.
-
Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij. Geef er de geroosterde groenten bij.
Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd en prak er de geroosterde groenten onder.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de preien in fijne ringen van 1 cm.
-
Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1/2 cm.
-
Schil de aardappelen en de raapjes en snij in stukken.
-
Hak de hazelnoten en de platte peterselie grof.
-
Snij de sjalotten in de lengte in 6 of 8 naargelang de dikte.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Kruid de kippenbovenbouten met peper en zout. Schik naast elkaar in een ovenschaal, samen met de preiringen, de wortelschijfjes en de stukjes sjalot. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de hazelnoten. Kruid met peper en zout en roer alles goed onder elkaar. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Draai de kippenbovenbouten tussendoor om.
-
Kook intussen de aardappelen en de rapen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de boter en de mosterd. Roer er de platte peterselie onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de puree over de borden en leg er 2 à 3 kippenbovenbouten bij. Geef er de geroosterde groenten bij.
Lekker voor de kids: maak voor hen een portie puree zonder mosterd en prak er de geroosterde groenten onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny