- Bewaar

- Bewaar
Kippenhaasjes met champignonsaus en wortelen en erwtjes
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Overgiet met de room en laat even inkoken. Kruid bij naar smaak.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de wortelen en erwtjes in de microgolfoven (instructies: zie verpakking).
-
Meng de peterselie onder de krieltjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kippenhaasjes over de borden en lepel er wat champignonsaus over. Serveer met de krieltjes en de wortelen en erwtjes.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Schil 2 krieltjes en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Snij intussen 125 g champignons in stukjes en laat de laatste 5 min. mee koken, samen met 25 g kippenhaasje. Giet af. 3 Mix fijn met 10 blaadjes peterselie en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snipper de sjalot en de peterselie fijn.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zout en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de sjalot 1 min. Voeg de champignons toe en bak 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Overgiet met de room en laat even inkoken. Kruid bij naar smaak.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verwarm de wortelen en erwtjes in de microgolfoven (instructies: zie verpakking).
-
Meng de peterselie onder de krieltjes.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kippenhaasjes over de borden en lepel er wat champignonsaus over. Serveer met de krieltjes en de wortelen en erwtjes.
Baby eet mee Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter Bereiding (20 min.) 1 Schil 2 krieltjes en snij in stukjes. Kook 20 min. gaar in water. 2 Snij intussen 125 g champignons in stukjes en laat de laatste 5 min. mee koken, samen met 25 g kippenhaasje. Giet af. 3 Mix fijn met 10 blaadjes peterselie en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Bourgogne A.O.P. Chardonnay