Kippenhaasjes met volkorenpenne en avocadopesto
Kippenhaasjes met volkorenpenne en avocadopesto

Kippenhaasjes met volkorenpenne en avocadopesto

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1132 kcal
Vet 56.5 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 91.1 g
Suiker 9.7 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 57.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Doe intussen de avocado's samen met het diepgevroren knoflook, de walnoten en de mascarpone in een blender. Kruid met peper en zout en mix fijn.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de spinazie en de diepgevroren erwten toe. Laat 4 à 5 min. stoven. Meng de groenten onder de penne.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de kippenhaasjes met de penne en werk af met de avocadopesto.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Snipper de sjalotten fijn.

  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado's en snij in stukken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Doe intussen de avocado's samen met het diepgevroren knoflook, de walnoten en de mascarpone in een blender. Kruid met peper en zout en mix fijn.

  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig. Voeg de spinazie en de diepgevroren erwten toe. Laat 4 à 5 min. stoven. Meng de groenten onder de penne.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de kippenhaasjes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de kippenhaasjes met de penne en werk af met de avocadopesto.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1132 kcal
Vet 56.5 g
Verzadigd vet 22.2 g
Koolhydraat 91.1 g
Suiker 9.7 g
Vezel 14.9 g
Eiwit 57.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Maremma D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal