Klassieke wafels
Klassieke wafels

Klassieke wafels

45 min.
Dessert
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het goed stijf.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter met een snuifje zout.

  5. Doe er de eidooiers bij. Klop samen met de suiker en het spuitwater tot een luchtig mengsel.

  6. Zeef de bloem boven het mengsel. Mix tot het deeg mooi homogeen is.

  7. Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg 30 min. rusten op een tochtvrije plaats.

  8. Giet een (pol)lepel deeg in een heet wafelijzer, dat u op voorhand lichtjes ingevet hebt. Bak de wafels mooi goudbruin.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het goed stijf.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter met een snuifje zout.

  5. Doe er de eidooiers bij. Klop samen met de suiker en het spuitwater tot een luchtig mengsel.

  6. Zeef de bloem boven het mengsel. Mix tot het deeg mooi homogeen is.

  7. Meng er voorzichtig het opgeklopt eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg 30 min. rusten op een tochtvrije plaats.

  8. Giet een (pol)lepel deeg in een heet wafelijzer, dat u op voorhand lichtjes ingevet hebt. Bak de wafels mooi goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 259 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 27.4 g
Eiwit 3.3 g

Bekijk het recept digitaal