Gluten- en lactosevrije wafels
Gluten- en lactosevrije wafels

Gluten- en lactosevrije wafels

50 min.
Tussendoortje
15 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het goed stijf.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 250 g vetstof samen met het zout in een pannetje.

  6. Giet in een mengkom en doe er de eidooiers bij. Klop samen met de suiker, de vanillesuiker en het spuitwater tot een luchtig mengsel.

  7. Zeef de glutenvrije bloem boven het mengsel. Mix tot het deeg mooi homogeen is.

  8. Meng er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg 30 min. rusten op een warme en tochtvrije plek.

  9. Verhit het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. vetstof. Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen. Bak goudbruin.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Scheid het eiwit van het eigeel en klop het goed stijf.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 250 g vetstof samen met het zout in een pannetje.

  6. Giet in een mengkom en doe er de eidooiers bij. Klop samen met de suiker, de vanillesuiker en het spuitwater tot een luchtig mengsel.

  7. Zeef de glutenvrije bloem boven het mengsel. Mix tot het deeg mooi homogeen is.

  8. Meng er voorzichtig het opgeklopte eiwit onder met een houten lepel. Laat het deeg 30 min. rusten op een warme en tochtvrije plek.

  9. Verhit het wafelijzer en vet in met 1/2 koffiel. vetstof. Schep een pollepel deeg in het midden van het wafelijzer. Draai het na ± 1 min. wat rond, zodat het deeg zich verspreidt over de bakvormen. Bak goudbruin.

Tip

Dit recept is gluten- en lactosevrij. Lees altijd aandachtig de verpakking van de producten om zeker te zijn dat ze geen (sporen van) gluten of lactose bevatten. De samenstelling van een product kan soms wijzigen. Meer info over aangepaste voeding vindt u [hier](http://www.colruyt.be/colruyt/static/culinair/idk-aangepastevoeding-nl.shtml).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 257 kcal
Vet 14.6 g
Koolhydraat 29.2 g
Eiwit 1.9 g

Bekijk het recept digitaal