Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen
Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen

Havermoutwafels met ahornsiroop en blauwe bessen

1 u. 15 min.
Tussendoortje
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Energie 808 kj
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 5.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Mix de havermout fijn met een staafmixer. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

  2. Meng de patisseriebloem met de havermout, het bakpoeder en het zout. Voeg de zachte boter, de ahornsiroop, de eieren en de melk toe. Mix tot een glad beslag. Laat 45 min. rusten onder een propere keukenhanddoek.

  3. Verwarm het wafelijzer en vet in met boter. Bak de wafels en vet het wafelijzer na elke wafel opnieuw in.

  4. Werk de wafels af met ahornsiroop, een schep Griekse yoghurt en blauwe bessen.

Tip

Deze wafels zijn ook lekker met Luikse siroop en enkele plakjes peer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Mix de havermout fijn met een staafmixer. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

  2. Meng de patisseriebloem met de havermout, het bakpoeder en het zout. Voeg de zachte boter, de ahornsiroop, de eieren en de melk toe. Mix tot een glad beslag. Laat 45 min. rusten onder een propere keukenhanddoek.

  3. Verwarm het wafelijzer en vet in met boter. Bak de wafels en vet het wafelijzer na elke wafel opnieuw in.

  4. Werk de wafels af met ahornsiroop, een schep Griekse yoghurt en blauwe bessen.

Tip

Deze wafels zijn ook lekker met Luikse siroop en enkele plakjes peer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 193 kcal
Energie 808 kj
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 5.3 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 5.3 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal