Konijn in de wok met bier
Konijn in de wok met bier

Konijn in de wok met bier

20 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 802 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 76.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees ontdooien. Fileer de konijnenrug: hou aan de bovenkant vast en snij met een scherp mes langs de ruggengraat en de ribben van boven naar onder toe. Snij elke filet in 3 repen.

  3. Meng de komijn onder de bloem en kruid met peper en zout. Wentel de repen konijn in de bloem.

  4. Halveer de ui en snij in halve maantjes.

  5. Snij de wortelen in fijne luciferstaafjes.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Halveer en ontpit de pruimen.

  8. Meng de ingrediënten voor de saus.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Roerbak de reepjes konijn gedurende 3 min. in de hete olie.

  11. Voeg de maantjes ui toe en roerbak 1 min.

  12. Schep er de wortelstaafjes en champignonschijfjes onder en bak 2 min.

  13. Giet de saus in de wok en voeg de pruimen toe. Schep om en laat gedurende 4 min. sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Dien onmiddellijk op met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat diepvriesvlees ontdooien. Fileer de konijnenrug: hou aan de bovenkant vast en snij met een scherp mes langs de ruggengraat en de ribben van boven naar onder toe. Snij elke filet in 3 repen.

  3. Meng de komijn onder de bloem en kruid met peper en zout. Wentel de repen konijn in de bloem.

  4. Halveer de ui en snij in halve maantjes.

  5. Snij de wortelen in fijne luciferstaafjes.

  6. Snij de champignons in schijfjes.

  7. Halveer en ontpit de pruimen.

  8. Meng de ingrediënten voor de saus.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg 1 eetl. maïsolie toe. Roerbak de reepjes konijn gedurende 3 min. in de hete olie.

  11. Voeg de maantjes ui toe en roerbak 1 min.

  12. Schep er de wortelstaafjes en champignonschijfjes onder en bak 2 min.

  13. Giet de saus in de wok en voeg de pruimen toe. Schep om en laat gedurende 4 min. sudderen.

  14. Afwerking:
  15. Dien onmiddellijk op met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 802 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 76.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe blond De norbertijnerabdij van Leffe is gesticht in 1152. Tegenwoordig wordt de blonde Leffe gekenmerkt door een mooie goudgele kleur, een moutig aroma en een lichtbittere afdronk. Wijn Inycon Nero d'Avola IGT Rosso di Sicilia Italië

Bekijk het recept digitaal