- Bewaar

- Bewaar
Konijn met bosvruchtenpasteitjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een stoofpot en kleur de stukken konijn goudbruin aan alle zijden. Blus met de cognac en voeg de rode wijn en de helft van de wildfond toe.
-
Kruid met peper, zout, tijm, 1 blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes. Zet het deksel op de stoofpot en laat op een zacht vuur gaar sudderen (± 1 u 15). Schep tussendoor eens om en voeg, indien nodig, nog wat wildfond toe. Zet op een koele plaats tot 's anderendaags.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stukken konijn. Giet de rest van de wildfond in de stoofpot en voeg 3 eetl. aalbessengelei toe. Zet het vuur hoger. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 2 eetl. boter en 2 eetl. bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe er opnieuw het vlees bij en roer goed om.
-
Intussen hebt u de bosvruchtentaartjes bereid (10 min.): verwarm de bladerdeegpasteitjes ± 4 min. in de voorverwarmde oven (200° C). Verwarm de bosvruchten op een zacht vuur en roer af en toe voorzichtig om. Voeg naar smaak wat suiker toe. Bind met sausbinder en schep in de verwarmde bladerdeegpasteitjes. (1)
-
Afwerking:
-
Serveer met rösti (aardappelkoekjes, diepvriesafdeling) of hertoginnenaardappeltjes
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Laat 2 eetl. boter heet worden in een stoofpot en kleur de stukken konijn goudbruin aan alle zijden. Blus met de cognac en voeg de rode wijn en de helft van de wildfond toe.
-
Kruid met peper, zout, tijm, 1 blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes. Zet het deksel op de stoofpot en laat op een zacht vuur gaar sudderen (± 1 u 15). Schep tussendoor eens om en voeg, indien nodig, nog wat wildfond toe. Zet op een koele plaats tot 's anderendaags.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stukken konijn. Giet de rest van de wildfond in de stoofpot en voeg 3 eetl. aalbessengelei toe. Zet het vuur hoger. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 2 eetl. boter en 2 eetl. bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe er opnieuw het vlees bij en roer goed om.
-
Intussen hebt u de bosvruchtentaartjes bereid (10 min.): verwarm de bladerdeegpasteitjes ± 4 min. in de voorverwarmde oven (200° C). Verwarm de bosvruchten op een zacht vuur en roer af en toe voorzichtig om. Voeg naar smaak wat suiker toe. Bind met sausbinder en schep in de verwarmde bladerdeegpasteitjes. (1)
-
Afwerking:
-
Serveer met rösti (aardappelkoekjes, diepvriesafdeling) of hertoginnenaardappeltjes