Konijn met bosvruchtenpasteitjes
Konijn met bosvruchtenpasteitjes

Konijn met bosvruchtenpasteitjes

1 u. 45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 963 kcal
Vet 53.9 g
Koolhydraat 41.9 g
Eiwit 57.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien
  3. Laat 2 eetl. boter heet worden in een stoofpot en kleur de stukken konijn goudbruin aan alle zijden. Blus met de cognac en voeg de rode wijn en de helft van de wildfond toe.

  4. Kruid met peper, zout, tijm, 1 blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes. Zet het deksel op de stoofpot en laat op een zacht vuur gaar sudderen (± 1 u 15). Schep tussendoor eens om en voeg, indien nodig, nog wat wildfond toe. Zet op een koele plaats tot 's anderendaags.

  5. De dag zelf
  6. Verwarm de stukken konijn. Giet de rest van de wildfond in de stoofpot en voeg 3 eetl. aalbessengelei toe. Zet het vuur hoger. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 2 eetl. boter en 2 eetl. bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe er opnieuw het vlees bij en roer goed om.

  7. Intussen hebt u de bosvruchtentaartjes bereid (10 min.): verwarm de bladerdeegpasteitjes ± 4 min. in de voorverwarmde oven (200° C). Verwarm de bosvruchten op een zacht vuur en roer af en toe voorzichtig om. Voeg naar smaak wat suiker toe. Bind met sausbinder en schep in de verwarmde bladerdeegpasteitjes. (1)

  8. Afwerking:
  9. Serveer met rösti (aardappelkoekjes, diepvriesafdeling) of hertoginnenaardappeltjes

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. De dag voordien
  3. Laat 2 eetl. boter heet worden in een stoofpot en kleur de stukken konijn goudbruin aan alle zijden. Blus met de cognac en voeg de rode wijn en de helft van de wildfond toe.

  4. Kruid met peper, zout, tijm, 1 blaadje laurier en de geplette korianderbolletjes. Zet het deksel op de stoofpot en laat op een zacht vuur gaar sudderen (± 1 u 15). Schep tussendoor eens om en voeg, indien nodig, nog wat wildfond toe. Zet op een koele plaats tot 's anderendaags.

  5. De dag zelf
  6. Verwarm de stukken konijn. Giet de rest van de wildfond in de stoofpot en voeg 3 eetl. aalbessengelei toe. Zet het vuur hoger. Voeg beetje bij beetje een mengsel van 2 eetl. boter en 2 eetl. bloem (`beurre manié') toe tot de saus lichtgebonden is. Breng, indien nodig, op smaak met peper en zout. Doe er opnieuw het vlees bij en roer goed om.

  7. Intussen hebt u de bosvruchtentaartjes bereid (10 min.): verwarm de bladerdeegpasteitjes ± 4 min. in de voorverwarmde oven (200° C). Verwarm de bosvruchten op een zacht vuur en roer af en toe voorzichtig om. Voeg naar smaak wat suiker toe. Bind met sausbinder en schep in de verwarmde bladerdeegpasteitjes. (1)

  8. Afwerking:
  9. Serveer met rösti (aardappelkoekjes, diepvriesafdeling) of hertoginnenaardappeltjes

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 963 kcal
Vet 53.9 g
Koolhydraat 41.9 g
Eiwit 57.4 g

Bekijk het recept digitaal