- Bewaar

- Bewaar
Konijn met Kasteelbier en pruimen
Onze drankensuggesties
Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Wrijf de champignons schoon en snij ze doormidden.
-
Strijk de snede brood in met mosterd.
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Bak het spek gedurende 5 min. in een ruime kookpan, zonder vetstof toe te voegen. Schep het spek uit de pan.
-
Bak de champignons gedurende 5 min. in dezelfde kookpan. Schep de champignons uit de pan en hou ze opzij.
-
Verhit de boter in de kookpan en bak de stukken konijn gedurende 5 min. Schep af en toe om zodat het konijn rondom een bruin korstje krijgt. Voeg het Kasteelbier, 3 dl water, de snede brood met mosterd, tijm, laurier en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt sudderen gedurende 20 min.
-
Voeg de wortelen en de sjalotten toe en laat nog 15 min. sudderen.
-
Voeg de champignons, het spek en de pruimen toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat sausbinder.
-
Afwerking:
-
Versier met gesnipperde peterselie en dien op met natuuraardappelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen in stukken.
-
Wrijf de champignons schoon en snij ze doormidden.
-
Strijk de snede brood in met mosterd.
-
Bereiding:
-
De dag voordien
-
Bak het spek gedurende 5 min. in een ruime kookpan, zonder vetstof toe te voegen. Schep het spek uit de pan.
-
Bak de champignons gedurende 5 min. in dezelfde kookpan. Schep de champignons uit de pan en hou ze opzij.
-
Verhit de boter in de kookpan en bak de stukken konijn gedurende 5 min. Schep af en toe om zodat het konijn rondom een bruin korstje krijgt. Voeg het Kasteelbier, 3 dl water, de snede brood met mosterd, tijm, laurier en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt sudderen gedurende 20 min.
-
Voeg de wortelen en de sjalotten toe en laat nog 15 min. sudderen.
-
Voeg de champignons, het spek en de pruimen toe en laat nog 5 min. sudderen.
-
De dag zelf
-
Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat sausbinder.
-
Afwerking:
-
Versier met gesnipperde peterselie en dien op met natuuraardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.