Konijn met Kasteelbier en pruimen
Konijn met Kasteelbier en pruimen

Konijn met Kasteelbier en pruimen

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1003 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 59.1 g
Eiwit 68.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in stukken.

  3. Wrijf de champignons schoon en snij ze doormidden.

  4. Strijk de snede brood in met mosterd.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien
  7. Bak het spek gedurende 5 min. in een ruime kookpan, zonder vetstof toe te voegen. Schep het spek uit de pan.

  8. Bak de champignons gedurende 5 min. in dezelfde kookpan. Schep de champignons uit de pan en hou ze opzij.

  9. Verhit de boter in de kookpan en bak de stukken konijn gedurende 5 min. Schep af en toe om zodat het konijn rondom een bruin korstje krijgt. Voeg het Kasteelbier, 3 dl water, de snede brood met mosterd, tijm, laurier en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt sudderen gedurende 20 min.

  10. Voeg de wortelen en de sjalotten toe en laat nog 15 min. sudderen.

  11. Voeg de champignons, het spek en de pruimen toe en laat nog 5 min. sudderen.

  12. De dag zelf
  13. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat sausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Versier met gesnipperde peterselie en dien op met natuuraardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen in stukken.

  3. Wrijf de champignons schoon en snij ze doormidden.

  4. Strijk de snede brood in met mosterd.

  5. Bereiding:
  6. De dag voordien
  7. Bak het spek gedurende 5 min. in een ruime kookpan, zonder vetstof toe te voegen. Schep het spek uit de pan.

  8. Bak de champignons gedurende 5 min. in dezelfde kookpan. Schep de champignons uit de pan en hou ze opzij.

  9. Verhit de boter in de kookpan en bak de stukken konijn gedurende 5 min. Schep af en toe om zodat het konijn rondom een bruin korstje krijgt. Voeg het Kasteelbier, 3 dl water, de snede brood met mosterd, tijm, laurier en kruidentuiltje toe. Laat afgedekt sudderen gedurende 20 min.

  10. Voeg de wortelen en de sjalotten toe en laat nog 15 min. sudderen.

  11. Voeg de champignons, het spek en de pruimen toe en laat nog 5 min. sudderen.

  12. De dag zelf
  13. Verwarm de stoofschotel op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en bind eventueel met wat sausbinder.

  14. Afwerking:
  15. Versier met gesnipperde peterselie en dien op met natuuraardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1003 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 59.1 g
Eiwit 68.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig.

Bekijk het recept digitaal