Konijn met Postel
Konijn met Postel

Konijn met Postel

1 u. 40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 4694 kj
Energie 1122 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 81.1 g
Suiker 33.6 g
Vezel 16.6 g
Eiwit 70.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag voordien (1 u. 20 min.)

    Snij de sneetjes spek in stukken en hak de sjalotten fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.

  3. Voeg het spek, de sjalotten, de pruimen en het laurierblaadje toe. Kruid met peper, zout en de tijm. Giet het bier langs de rand van de kookpot erbij en laat ± 1 u. afgedekt sudderen.

  4. Snij de champignons in 4 en voeg toe aan de kookpot. Laat nog 10 min. afgedekt verder garen. Zet in de koelkast tot de volgende dag.

  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. Verwarm het konijn 15 à 20 min. op een zacht vuur. Proef de saus en voeg eventueel een klontje suiker toe. Haal het vlees uit de pan, zet het vuur hoger en bind de saus indien nodig met instantsausbinder.

  7. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking). Serveer bij het konijn met Postel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag voordien (1 u. 20 min.)

    Snij de sneetjes spek in stukken en hak de sjalotten fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.

  3. Voeg het spek, de sjalotten, de pruimen en het laurierblaadje toe. Kruid met peper, zout en de tijm. Giet het bier langs de rand van de kookpot erbij en laat ± 1 u. afgedekt sudderen.

  4. Snij de champignons in 4 en voeg toe aan de kookpot. Laat nog 10 min. afgedekt verder garen. Zet in de koelkast tot de volgende dag.

  5. Op het moment zelf (20 min.)
  6. Verwarm het konijn 15 à 20 min. op een zacht vuur. Proef de saus en voeg eventueel een klontje suiker toe. Haal het vlees uit de pan, zet het vuur hoger en bind de saus indien nodig met instantsausbinder.

  7. Verwarm intussen de puree (instructies: zie verpakking). Serveer bij het konijn met Postel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 4694 kj
Energie 1122 kcal
Vet 45.2 g
Verzadigd vet 17.1 g
Koolhydraat 81.1 g
Suiker 33.6 g
Vezel 16.6 g
Eiwit 70.9 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Finca Museum Reserva D.O. Cigales Spanje Bier Postel Dubbel Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal