Koninginnenhapje met friszure kabeljauwragout

Koninginnenhapje met friszure kabeljauwragout

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 40.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 4 cm.

  4. Snij de kastanjechampignons in 4.

  5. Snij de preistengels in dunne reepjes.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de champignons en de prei 5 min.

  11. Strooi er de bloem over en overgiet met de visfond. Breng aan de kook en laat nog 10 min. sudderen.

  12. Voeg de stukken kabeljauw toe en laat nog enkele minuten garen op een zacht vuur.

  13. Voeg op het einde van de gaartijd de uitgelekte kappertjes toe, samen met de room, het citroensap en de fijngehakte peterselie. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het dekseltje.

  15. Afwerking:
  16. Schik op elk bord een pasteitje, vul met enkele lepels kabeljauwragout en werk af met de grijze garnalen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en snij in blokjes van 4 cm.

  4. Snij de kastanjechampignons in 4.

  5. Snij de preistengels in dunne reepjes.

  6. Hak de peterselie fijn.

  7. Pers de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Smelt de boter in een kookpot en stoof de champignons en de prei 5 min.

  11. Strooi er de bloem over en overgiet met de visfond. Breng aan de kook en laat nog 10 min. sudderen.

  12. Voeg de stukken kabeljauw toe en laat nog enkele minuten garen op een zacht vuur.

  13. Voeg op het einde van de gaartijd de uitgelekte kappertjes toe, samen met de room, het citroensap en de fijngehakte peterselie. Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.

  14. Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in de voorverwarmde oven. Verwijder het dekseltje.

  15. Afwerking:
  16. Schik op elk bord een pasteitje, vul met enkele lepels kabeljauwragout en werk af met de grijze garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 442 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 33 g
Eiwit 40.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Pilsbier Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal