Koninginnenhapje met quorn
Koninginnenhapje met quorn

Koninginnenhapje met quorn

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 21 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Breng de bouillon aan de kook, samen met de diepgevroren soepgroenten, de tijm en het blaadje laurier. Laat 20 min. koken. Zeef de bouillon en vang het kookvocht op.

  5. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de (diepgevroren) quornstukjes 5 min.

  6. Snij de champignons in 4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons 5 min. Besprenkel met het citroensap, peper en zout. Laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht, tot u een smeuïge saus krijgt.

  10. Roer de eidooier los met een lepel saus en voeg toe aan de saus. Doe er de gebakken quornstukjes en de uitgelekte champignons bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even opwarmen.

  11. Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 4 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Vul de bladerdeegpasteitjes met de quornmengeling. Serveer met rijst, gekookte aardappelen of frietjes, en geef er een slaatje bij.

Tip

Voor vleesliefhebbers: vervang de quorn stukjes door 600 g halve borstfilet van braadkip.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (30 min.)

  4. Breng de bouillon aan de kook, samen met de diepgevroren soepgroenten, de tijm en het blaadje laurier. Laat 20 min. koken. Zeef de bouillon en vang het kookvocht op.

  5. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak de (diepgevroren) quornstukjes 5 min.

  6. Snij de champignons in 4. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de champignons 5 min. Besprenkel met het citroensap, peper en zout. Laat uitlekken.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Smelt 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even bakken en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht, tot u een smeuïge saus krijgt.

  10. Roer de eidooier los met een lepel saus en voeg toe aan de saus. Doe er de gebakken quornstukjes en de uitgelekte champignons bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat even opwarmen.

  11. Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 4 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Vul de bladerdeegpasteitjes met de quornmengeling. Serveer met rijst, gekookte aardappelen of frietjes, en geef er een slaatje bij.

Tip

Voor vleesliefhebbers: vervang de quorn stukjes door 600 g halve borstfilet van braadkip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 32.6 g
Eiwit 21 g

Bekijk het recept digitaal