Sauzen en andere smaakmakers

sauzen-sojasaus.png

Sojasaus

  • Gemaakt van sojabonen, heeft een uitgesproken zoute smaak.
  • Vooral gebruikt om de smaak van de witte rijst te versterken en om vlees en vis te marineren voor het bakken.
  • Veganistische saus.
sauzen-vissaus.png

Vissaus / nuoc-mâm

  • Gebruikt als smaakmaker, zoals zout.
  • Kruidt marinades, wokgerechten en soepen af.
sauzen-sesamolie.png

Sesamolie

  • Olie met een uitgesproken smaak. 
  • Ideaal om marinades te bereiden.
  • Minder geschikt om mee te koken, want de smaak verandert wanneer de olie warm wordt. 
sauzen-ketjap.png

Ketjap

  • Indonesische variant van sojasaus. 
  • Uitgesproken aroma en zoetere smaak. 
sauzen-kokosmelk.png

Kokosmelk

  • Geeft een romige toets aan oosterse gerechten.
  • Ook heerlijk in cocktails, gebak, koekjes ...
sauzen-sriracha.png

Sriracha

  • Gemaakt van chilipepers (met knoflook, azijn, suiker en zout). 
  • Dankt zijn naam aan de stad Si Racha in Thailand. 
sauzen-oestersaus.png

Oestersaus

  • Heeft een subtiele smaak van zoet en zout. 
  • Heeft, ondanks zijn naam, niets te maken met oesters. 
smaakmakers-gember.png

Gember

  • Heeft een citrusachtige smaak, pikant en gepeperd.
  • Te gebruiken in fijne reepjes, schijfjes of geraspt. 
  • Schil gember altijd. Dat gaat het makkelijkst met een lepel.  
smaakmakers-citroengras.png

Citroengras

  • Tropische plant met een zoete, citrusachtige smaak. 
  • Heel fijn te snijden, blijft hard na het koken.
  • Ideaal in marinades. 
smaakmakers-pikante-pepers.png

Pikante pepertjes

  • Sommige zijn zacht, andere heel pittig. 
  • Haal de zaadjes eruit om ze minder pikant te maken. 
  • Bijzonder lekker in de wok met sjalotten of lente-uitjes. 
smaakmakers-koriander.png

Koriander

  • De verse blaadjes worden rauw gegeten. 
  • Toevoegen als afwerking bij je gerecht.