Aan de slag met groenterestjes
Verwerk ze in een quiche
Ideaal voor 4 personen
- Klop 3 à 4 eieren los, samen met 2 dl room (of 1 dl melk en 1 dl room).
- Stoof ± 600 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
- Verdeel over een vel blader- of kruimeldeeg en voeg de eiermengeling toe.
- Werk af met geraspte of stukjes kaas (parmezaan, ricotta, geitenkaas …).
- Bak 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
In een pasta
Ideaal voor 4 personen
- Stoof 400 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en een fijngesnipperd teentje knoflook.
- Voeg een scheutje room en 400 g tomatenstukjes toe.
- Kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
- Laat even sudderen en meng onder de pasta.
In een maaltijdsoep
Ideaal voor 4 personen
- Stoof 500 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie.
- Giet er 8 dl kippen-, groente- of vleesbouillon over en laat ± 20 min. koken (eventueel met enkele stukjes aardappel).
- Laat wat gebroken spaghetti of penne meekoken met de soep (kooktijd: zie verpakking).
- Kruid naar smaak met peper en zout, en werk af met enkele druppels olijfolie.