Koken met restjes

Aan de slag met groenterestjes

Verwerk ze in een quiche

Ideaal voor 4 personen
 
  • Klop 3 à 4 eieren los, samen met 2 dl room (of 1 dl melk en 1 dl room).
  • Stoof ± 600 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
  • Verdeel over een vel blader- of kruimeldeeg en voeg de eiermengeling toe.
  • Werk af met geraspte of stukjes kaas (parmezaan, ricotta, geitenkaas …).
  • Bak 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

In een pasta

Ideaal voor 4 personen
 
  • Stoof 400 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie en een fijngesnipperd teentje knoflook.
  • Voeg een scheutje room en 400 g tomatenstukjes toe.
  • Kruid met peper, zout en andere kruiden naar smaak.
  • Laat even sudderen en meng onder de pasta.

In een maaltijdsoep

Ideaal voor 4 personen
 
  • Stoof 500 g rauwe groenterestjes in een kookpot met wat boter of olijfolie.
  • Giet er 8 dl kippen-, groente- of vleesbouillon over en laat ± 20 min. koken (eventueel met enkele stukjes aardappel).
  • Laat wat gebroken spaghetti of penne meekoken met de soep (kooktijd: zie verpakking).
  • Kruid naar smaak met peper en zout, en werk af met enkele druppels olijfolie.