- Bewaar

- Bewaar
Quiche met kastanjechampignons
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de sjalotten glazig. Voeg de preiringen toe en roerbak ± 3 min.
-
Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Laat 5 min. meebakken.
-
Doe er de champignons bij en kruid met de komijn. Laat nog 5 min. bakken. Het vlees moet gaar zijn en al het vocht verdampt.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork en verdeel de vleesmengeling over de bodem.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de kruidenkaas en de room onder tot u een glad mengsel hebt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet over de vleesmengeling.
-
Bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Geef er de jonge slascheuten bij.
Dit recept kan u perfect de dag op voorhand maken. Bewaar de quiche in de koelkast en verwarm hem de volgende dag even in de oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 70 g kastanjechampignons in kleine stukjes, snipper 70 g preiwit fijn en snij 60 g geschilde aardappelen in kleine blokjes. 2 Kook de champignons, de prei en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes.
-
Snij de prei in ringen van 1 cm.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een braadpan of wok en bak de sjalotten glazig. Voeg de preiringen toe en roerbak ± 3 min.
-
Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Laat 5 min. meebakken.
-
Doe er de champignons bij en kruid met de komijn. Laat nog 5 min. bakken. Het vlees moet gaar zijn en al het vocht verdampt.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm (Ø ± 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork en verdeel de vleesmengeling over de bodem.
-
Klop de eieren los met een vork en meng er de kruidenkaas en de room onder tot u een glad mengsel hebt. Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet over de vleesmengeling.
-
Bestrooi met de geraspte mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 160 °C en laat nog 10 min. bakken. De quiche is klaar als u er een mes in steekt en het er droog uitkomt.
-
Afwerking:
-
Geef er de jonge slascheuten bij.
Dit recept kan u perfect de dag op voorhand maken. Bewaar de quiche in de koelkast en verwarm hem de volgende dag even in de oven. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (20 min.) 1 Snij 70 g kastanjechampignons in kleine stukjes, snipper 70 g preiwit fijn en snij 60 g geschilde aardappelen in kleine blokjes. 2 Kook de champignons, de prei en de aardappelblokjes 15 min. in een bodempje water. 3 Plet tot een puree en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Pinot Blanc Premier Cru A.O.P. Moselle luxembourgeoise Domaines Vinsmoselle