Wat is het verschil tussen parelhoen en kalkoen?

Gerecht met kalkoen

Kalkoen

  • Smaak: vrij neutrale smaak die lijkt op kip. 
  • Lekker met: door zijn neutrale smaak kan je kalkoen met zowat alle groenten combineren. Met kerst wordt er vaak fruit bij gegeven, zoals gevulde appeltjes met veenbessen. 
  • Hoe bakken: kalkoen wordt vaak gevuld omdat het vlees zo lekker sappig blijft. 
Gerecht met parelhoen

Parelhoen

  • Smaak: fijne, minder uitgesproken wildsmaak die tussen kip en fazant in zit.
  • Lekker met: typische herfst- en wintergroenten zoals champignons, pastinaak en pompoen. Je geeft er het best ook genoeg saus bij. Dat kan een romige of fruitige saus of een typische wildsaus zijn.
  • Hoe bakken: als je het vlees bakt in de oven, bedruip het dan regelmatig met braadvocht. Of wikkel er sneetjes spek rond zodat het niet uitdroogt.