Sì, pasta!
Hoe maak ik vers pastadeeg?
Pasta zoals 'la mamma'? Sì! Niets is lekkerder dan verse pasta, en het deeg zelf maken is eigenlijk niet moeilijk. Je hoeft er zelfs geen ingrediënten voor in huis te halen, je hebt alles in je voorraadkast. Probeer het samen met ons stap voor stap, en geniet van heerlijk zachte, Italiaanse pasta!
Stap voor stap pastadeeg maken
Ging het toch wat snel? Hieronder kan je alle stappen nog eens nalezen.
- Maak er bergje bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in.
- Klop 4 eieren door elkaar en giet in het kuiltje. Meng de bloem beetje bij beetje onder de eieren tot een zacht deeg.
- Kneed nog 10 min. tot een elastisch deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
- Snij het deeg in 3 gelijke porties en rol zo dun mogelijk uit op een met bloem bestrooid werkblad. Rol op en snij in dunne reepjes.